Martin Sýkora Basketbal

Basketbalistky sa nevzdávajú: Petíciu za výstavbu novej haly dostali aj poslanci

Zástupcovia popradského ženského basketbalu odovzdali mestu Poprad Petíciu za schválenie zámeru výstavby Basketbalovej tréningovej haly v Poprade v lokalite JUH III!

Ilustračný obrázok k článku Basketbalistky sa nevzdávajú: Petíciu za výstavbu novej haly dostali aj poslanci
39
Galéria
Zdroj: poprad.dnes24.sk

Petícia za výstavbu haly

Protagonisti popradského ženského basketbalu sa rozhodli reagovať na prvotné neschválenie zámeru vybudovať športovú halu v tejto lokalite poslancami mestského zastupiteľstva na júnovom zasadnutí. „Udialo sa tak napriek tomu, že vlastníkom pozemkov v tejto lokalite je mesto, má tu schválený územný plán pre výstavbu športovej infraštruktúry a toto miesto má veľmi vhodnú dostupnosť pre deti, mládež a športovcov zo všetkých častí mesta,“ uviedol vo svojom stanovisku športový riaditeľ Basketbalovej akadémie mládeže Poprad (BAMP) Michal Weinciller.

Zdroj: TASR

Ohrozený projekt i basketbal

„Poslancom sme odovzdali petičné hárky s viac ako 1700 podpismi tých, ktorí podporujú vybudovanie tréningovej haly na tomto mieste. Analyzovali sme doposiaľ niekoľko miest, no nenašli vhodnejšiu lokalitu, v ktorej by bolo možné halu umiestniť. Mesto Poprad nemá podobné pozemky,“ povedala prezidentka Basketbalového klubu Poprad Jana Janáčková.

„Ak sa nám nepodarí do konca augusta vybrať vhodné pozemky v Poprade, je celý tento projekt a investícia štátu za viac ako štyri milióny eur ohrozená,“ dodala Janáčková.

Podľa Weincilera je vybudovanie haly basketbalovou asociáciou v Poprade je okrem plánov zväzu pod Tatrami aj odmenou za prácu basketbalistiek v meste. Zástupcovia basketbalových klubov očakávajú, že popradskí poslanci sa budú petíciou zaoberať už na najbližšom mimoriadnom zasadnutí na konci júla, kde by mali rokovať aj o tejto téme.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM