Peter Handzuš Hokej

Body za víťazstvo ostali doma. Popradské líšky však musia zlepšiť produktivitu

V 5. kole Extraligy žien vo Zvolene Popradské líšky vyhrali až v predĺžení. Zvolen pricestoval v sobotu 3.11. na zápas 10. kola pod Tatry s cieľom potrápiť Popradčanky aj tentoraz.

Ilustračný obrázok k článku Body za víťazstvo ostali doma. Popradské líšky však musia zlepšiť produktivitu
76
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Zápas začal minútou ticha za hokejistu Dávida Gaborčíka, ktorý tragicky zahynul vo Francúzsku a ktorého sestra Alexandara hrá za Popradské líšky.

Popradčanký skórovali už v štvrtej minúte a keď v sieti Zvolena skončil puk aj druhý raz, vyzeralo to na jednoznačné viťazstvo Popradu. Počas prvých dvadsiatich minút mierilo na bránu hostí dvadsať jeden striel. V ďalších dvoch tretinách ale početnosť streľby domácich hráčok poľavila a z devätnástich striel už za chrbtom brankárky Zvolena neskončila ani jedna.

V závere zápasu, keď hral Poprad v oslabení, ostala brána hostí prázdna a Zvolenčanky točili puk dve minúty pred domácou brankárkou. Popradské lišky nakoniec zápas zvládli a pripísali si do tabuľky ďalšie tri body.

Jozef Fecko, tréner ŽHKm Zvolen: “V prvej tretine sme dostali lacné góly, ale potom nemožem dievčatám nič vyčítať. Do konca zápasu hrali dobre. Klobúk dole pred dievčatami za záverečnú powerplay. Nepustiť dve minúty súpera ako je Poprad z tretiny, to už je čo povedať.”

Ivan Bednár, tréner Popradských líšok: “V každom zápase máme početnú streľbu, vieme si vytvoriť veľké množstvo šancí, len zakončenie nam chýba. Z niektorých brankárok robíme zbytočne hviezdy. Stále platí to, čo som už povedal, že do toho, čo chceme hrať, sa budeme postupne dostávať v novembri. Už začínam byť spokojný s tým, ako dievčatá korčuľujú, ako si vytvárajú šance, ako vychádzajú signály. Len to zakončenie je ešte vec, na ktorej musíme teraz do decembra pracovať, lebo vieme, že tam nás tlačí topánka. V závere som hovoril dievčatám, že môžu strieľať na prázdnu bránku, lebo sme hrali v oslabení. Vedeli, že môžu dávať puky von. Dievčatá akoby chceli len ubrániť, nie už dať tretí gól. Skoro sa nám to vypomstilo.”

Ďalší z trénerov, ktorý pricestoval na zápas pd Tatry potvrdil, že je škoda, že ženský extraligový hokej sa hrá len na východnej polovici Slovenska. Dievčatá, ktoré hrávajú na západe v chlapčenských kategóriách tak musia cestovať za hokejom na východ. “Na čiare Zvolen – Martin končí ženská liga. Na západe nie je ani jedno mužstvo a to je veľká škoda. Dievčata zo západu chodievajú hrať do Popradu, do Prešova. Vedenie slovenského hokeja a ženskej ligy by sa malo zamyslieť na tým, prečo sa extraliga nehrá aj na západe. Keď si pozriete žiacke súťaže, tak tam korčuľuje plno dievčat. Dievčatá hrajú v Partizánskom, Brezne, Piešťanoch, Trnave. Prečo nevznikne klub aj tam dole? Prečo tie dievčatá hrávajú len na východe alebo v ŠKP. ŠKP Bratislava dostáva dotácie a ostantá liga potom stojí. Všetko sa tlačí na ŠKP ako na reprezentáciu. Ja to beriem, ale reprezentácia sa dá urobiť aj z dievčat, ktoré hrajú tu. Perfektné baby sú v Poprade aj vo Zvolene,” povedal tréner Zvolena Jozef Fecko.

Foto: Peter Handzuš

Popradské líšky – ŽHKm Zvolen 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Góly: 4. Džurňáková, 17. Czarnecka

Popradské líšky: Sass – Novotná, Džurňáková, Gorecká, Hudáková, Czarnecka, Staroňová, Podolská, Kleinová, Klembalová, Šulíková L., Leskovjanská, Zielińska, Országhová, Kánová, Orrawska

ŽHKm Zvolen: Hrčková – Lamperová, Kolcunová, Janicová, Zaňová, Sakalíková, Beláňová,Stan­číková, Ágoštonová, Gáliková, Chmelíková, Ivanová, Stern, Vargová

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM