Simona Ivančáková Správy Správy

Cez sviatky pracujete a neviete, kde dať dieťa? TÁTO škôlka bude otvorená

Materské školy na území Popradu budú medzi vianočnými a novoročnými sviatkami zatvorené. Samospráva však pre rodičov, ktorí nemajú kde nechať svoje deti, pripravila alternatívu.

Ilustračný obrázok k článku Cez sviatky pracujete a neviete, kde dať dieťa? TÁTO škôlka bude otvorená
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

„Počas tohto obdobia je menší záujem o umiestnenie detí v škôlkach, pretože rodičia majú staršie deti doma, prípadne sa im starí rodičia o ne postarajú, alebo majú dovolenky, tak sme sa rozhodli prevádzkovať materské školy v obmedzenom režime. Službu bude mať jedna materská škola, a to na Okružnej ulici,“ uviedla vedúca odboru školstva na Mestskom úrade v Poprade Edita Pilárová.

Rodičia boli o tom informovaní vopred a mohli svoje deti nahlásiť do škôlky, ktorá má službu. Dohromady tak urobili rodičia 473 chlapcov a dievčat. Od 23. do 31. decembra bude počas pracovných dní v jednej triede denne 21 až 25 detí. V januári je záujem o umiestnenie škôlkarov väčší, v prevádzke tak budú s najväčšou pravdepodobnosťou dve triedy, kde bude od 4. do 8. januára 33 až 47 detí. Výnimkou je 6. január, kedy bude aj škôlka na Okružnej ulici zatvorená.

Žiaci základných škôl v pôsobnosti mesta Poprad nastúpia po prázdninách do školy 11. januára. „Dôvodom predĺženia prázdnin je, aby sa nemuseli vykurovať priestory školských zariadení na jeden deň, keďže deti mali pôvodne nastúpiť na vyučovanie v piatok 8. januára,“ dodala Pilárová. Od 11. januára budú v plnej prevádzke aj všetky materské školy v Poprade.

Čítajte tiež:

Nabrala odvahu, opustila rodné mesto a vydala sa za hranice: Spoveď Katky, ktorá našla šťastie vo Veľkej Británii

Užite si sviatky s vetrom vo vlasoch: Lyžiarske strediská otvárajú svoje brány!

Foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM