Simona Ivančáková Rôzne

Užite si sviatky s vetrom vo vlasoch: Lyžiarske strediská otvárajú svoje brány!

Lyžiari sa môžu tešiť. Postupne pribúdajú nové kilometre zasnežených zjazdoviek, otvárajú sa trate na obľúbených miestach.

Ilustračný obrázok k článku Užite si sviatky s vetrom vo vlasoch: Lyžiarske strediská otvárajú svoje brány!
Zdroj: Dnes24.sk

„V najväčšom vysokotatranskom stredisku v Tatranskej Lomnici sa od soboty 19. decembra spúšťa úsek zo Skalnatého plesa. V prevádzke budú aj zjazdovky Generál, Čučoriedky Východ, Štart Východ, Štart Západ, spolu v dĺžke viac ako päť kilometrov,“ informovala hovorkyňa Tatry Mountain Resorts Zuzana Fabianová.

Kilometre upravených tratí

Počas vianočných sviatkov si lyžiari vo Vysokých Tatrách vychutnajú lyžovačku na 15 zjazdovkách a 14 kilometroch upravených tratí, v prevádzke bude aj 13 lanoviek a vlekov. Na Štrbskom Plese je oddnes otvorená zjazdovka Esíčko v celej svojej dĺžke. Spolu so zjazdovkami Interski, Junior a Turistická budú k dispozícii štyri kilometre zjazdoviek, ale od utorka 22. decembra sa spúšťajú aj zjazdovky Solisko a Furkota.

„Lyžiarov tak pred vianočnými sviatkami poteší najkrajšia tatranská lyžovačka v kompletne otvorenom lyžiarskom stredisku na Štrbskom Plese,“ upozornila Fabianová.

Pre peších návštevníkov, ktorí chcú obdivovať krásu ľadu v Tatranskom ľadovom dóme je v polhodinových intervaloch v prevádzke pozemná lanová dráha zo Starého Smokovca na Hrebienok.

Betlehemské svetlo na Lomnickom štíte

Prevádzkovatelia lyžiarskeho strediska v Tatranskej Lomnici sa pravidelne spolupodieľajú na organizovaní podujatia Betlehemské svetlo. Inak tomu nebude ani tento rok a v nedeľu 20. decembra v rámci odovzdávania betlehemskej štafety ho vynesú opäť skautmi až na Lomnický štít, do výšky 2634 metrov nad morom. „Poobede sa skauti presunú na Hrebienok, do Tatranského ľadového dómu, kam vnesú Betlehemské svetlo ako symbol pokoja a mieru,“ dodala Fabianová.

Čítajte tiež:

V Poprade sa už korčuľuje: Pozrite sa, kedy si môžete užiť verejné korčuľovanie

Samospráva chce prilákať do mesta viac turistov: Aký má plán?

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM