Rôzne

Chystá sa NOVINKA: Vysoké Tatry chcú v Tatranskej Lomnici zriadiť rezidentskú zónu

Mesto preto žiada obyvateľov, aby prípravnú etapu projektu nepodcenili a o vydanie dočasnej karty požiadali v stredisku Verejnoprospešných služieb.

Ilustračný obrázok k článku Chystá sa NOVINKA: Vysoké Tatry chcú v Tatranskej Lomnici zriadiť rezidentskú zónu
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Mesto Vysoké Tatry plánuje zriadiť rezidenčnú parkovaciu zónu v Tatranskej Lomnici. V rámci ďalšej etapy pilotného projektu preto v týchto dňoch pristúpila samospráva k vydávaniu dočasných bezplatných testovacích parkovacích kariet.

Informovala o tom radnica na webovom sídle s tým, že do rezidentskej zóny vybrali v prvej fáze 35 vchodov v bytových domoch na sídlisku.

„Tieto karty budú slúžiť do oficiálneho spustenia rezidentského parkovania hlavne pre potreby dopravného prieskumu – zmapovania nevyhnutného minimálneho počtu parkovacích miest potrebných pre pokrytie vašich potrieb,“ uviedla samospráva.

Pravidelné prieskumy

Do oficiálneho spustenia projektu tak budú od 1. júla prebiehať v zóne pravidelné prieskumy obsadenosti parkovacích miest v kontexte vydaných parkovacích kariet.

Jeho výsledky podľa mesta pomôžu určiť aj záujem o karty vydané na jednu bytovú jednotku.

Cieľom je podľa mesta úspešné fungovanie vymedzenej parkovacej zóny v Tatranskej Lomnici.

Pozor na podcenenie

Po skončení tejto fázy samospráva plánuje pristúpiť k ďalším krokom, ako je osadenie zvislého dopravného značenia, prijatie Všeobecne záväzného nariadenia a podľa jeho znenia aj následné vydávanie parkovacích kariet.

Mesto v tejto súvislosti žiada obyvateľov, aby prípravnú etapu projektu nepodcenili a o vydanie dočasnej karty požiadali v stredisku Verejnoprospešných služieb Vysoké Tatry v Tatranskej Lomnici.

K jej vydaniu je potrebné sa preukázať občianskym preukazom a veľkým technickým preukazom vozidla.

„Pre zaručenie úspešnosti projektu a jeho realizáciu v čo najkratšom období, žiadame o spoluprácu dotknutých obyvateľov ako aj vlastníkov nehnuteľností v zóne. Aj od ich aktívneho prístupu bude záležať úspešnosť a rýchlosť zavedenia rezidentskej zóny,“ uzatvára radnica.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM