Peter Handzuš Hokej

Čína vyhrala nad Slovenskom. Olympijská kvalifikácia už o týždeň v Poprade

Slovenské hokejové reprezentantky prehrali vo štvrtkovom zápase v Poprade s Čínou 1:3. Stretnutie bolo prípravou na olympijskú kvalifikáciu, ktorá bude pod Tatrami budúci týždeň.

Ilustračný obrázok k článku Čína vyhrala nad Slovenskom. Olympijská kvalifikácia už o týždeň v Poprade
Foto: Martin Žákovič / Zdroj: Dnes24.sk

Slovenky kvalifikáciu odštartujú vo štvrtok 7. februára rovnako na popradskom ľade o 18.00 proti Dánsku, v piatok ich v rovnakom čase čaká zápas s Japonkami a po dni voľna, v nedeľu zápas s Nórskom.

Tréner Miroslav Karafiát do sobotňajšej odvety proti Číne ráta podľa jeho slov už aj s Alicou Mihálikovou, ktorá po príchode zo zámoria v piatok absoluje s tímom prvý tréning a v obrane aj s Ivetou Karafiátovou. V kvalifikácii ale nebudú Slovenky môcť využiť skúsenosti útočníčky Anky Džurňákovej. Štvrtkové RTG vyšetrenie totiž ukázalo zlomeninu jej zápästia.

Slovensko – Čína 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Góly: 34. Jurčová – 9., 20. Čang Pen, 55. Fang Sin. Rozhodovali: Findurová – Janíková, Kúdeľová, vylúčené: 5:7, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 250 divákov.

Miroslav Karafiát, tréner SR ženy: „Aj keď ani Číňanky si nevypracovali čisté šance, ich víťazstvo bolo zaslúžené. Úspech ázijských hokejistiek, ktoré absolvujú olympijskú kvalifikáciu v rovnakom termíne ako my v nemeckom Weidene, pramenil v presnejšej a najmä rýchlejšej rozohrávke z vlastného pásma, ktoré využili dobre korčuľujúce súperky na ľahší prechod do útoku. V podstate vyrovnaný zápas rozhodli naše nedôslednosti v defenzívnej činnosti, keď pri góloch na 0:2 a 1:3 nevenovala naša hráčka pozornosť súperke bez puku. Naša rozohrávka bola pomalšia, viazlo pohotovejšie zakladanie akcií, čo nútilo útočníčky vracať sa po puk hlboko do pásma. To prirodzene stojí sily, navyše nás oberá o moment prekvapenia. Podobný štýl hry akým sa dnes prezentovali čínske hráčky môžeme pritom očakávať od všetkých súperiek v kvalifikácii. Ak v nej chceme uspieť, a to chceme, nevyhnutne musia dievčatá spresniť a zrýchliť zakladanie útokov, samozrejme minimalizovať riziko osobnej chyby v defenzíve. Na tréningoch venujeme rýchlej rozohrávke veľa priestoru, no zatiaľ to nejde. Hráčky však vedia o čo v kvalifikácii ide a preto verím, že na úrodnú pôdu padnú naše slová, že cesta za úspechom vedie len cez kompletne fungujúce pätorky.“

Čína si v príprave poradila so Slovenskom. Olympijská kvalifikácia už o týždeň v
1
Galéria
Čína si v príprave poradila so Slovenskom. Olympijská kvalifikácia už o týždeň v
36
Galéria
Foto: Martin Žákovič / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM