Martin Sýkora Krimi

Čo sa to v novom roku deje v Poprade? Útok drevenými palicami i krádeže mobilov

Popradskí mestskí policajti sa v roku 2018 stihli dostať k riešeniu rôznych situácií - či už do útoku s palicami, Ukrajincovi s papučou alebo ukradnutými mobilmi.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa to v novom roku deje v Poprade? Útok drevenými palicami i krádeže mobilov
Zdroj: TASR

Ostrí chlapci z Huncoviec

Na Silvestra o 01:40 hod. prijala Mestská polícia Poprad (MsP) telefonicky oznam od mladíka, na ktorého spolu s kamarátmi zaútočila viacčlenná skupina osôb drevenými palicami a kameňmi na Ulici Francisciho za OC Fórum. „Podozriví sa snažili z miesta ujsť, no hliadky mestskej polície za použitia donucovacích prostriedkov zadržali sedem podozrivých osôb,“ informoval náčelník MsP Štefan Šipula. Traja boli následne predvedení za účelom zistenia totožnosti, ktorou sa preukázalo, že ide o obyvateľov obce Huncovce. „Dychovou skúškou bola u každého z nich zistená prítomnosť alkoholu, keď 34-ročný muž nafúkal 0,88 mg/l a ďalší dvaja 20-roční mladíci nafúkali 0,41, resp. 0,28 mg/l alkoholu,“ uviedol Šipula.

Papuča išla dole násilím

O dva dni neskôr riešili popradskí mestskí policajti ďalšiu chuťovku. O 21:20 hod. obyvateľka bytového domu na Ulici Murgašovej upozornila mestskú políciu na skutočnosť, že vodič vozidla s ukrajinským evidenčným číslom sa pokúša násilným spôsobom zložiť z kolesa vozidla blokovacie zariadenie, ktoré tam umiestnila hliadka MsP Poprad. „Mestskí policajti po príchode na miesto zistili, že 38-ročný Ukrajinec násilným spôsobom zložil z kolesa svojho vozidla papuču, pričom došlo k jej poškodeniu a následne sa ju snažil ukryť za neďalekou garážou,“ opísal situáciu policajný náčelník. Vodičovi bola na mieste uložená bloková pokuta 50 eur za to, že s vozidlom vošiel do zákazu vjazdu a ďalších 30 eur za poškodenie papuče.

Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Ukradnuté mobilné telefóny

V dňoch 4. a 5.1. prijala MsP Poprad 4 nájdené mobilné telefóny, ktoré na úradovni MsP Poprad odozdali poctiví občania. Príslušníkom mestskej polície sa podarilo zistiť majiteľov všetkých nájdených mobilných telefónov, následne ich vyrozumieť o náleze. „Telefóny im boli odovzdané na úradovni MsP Poprad a v jednom prípade na adrese bydliska. Mestská polícia týmto vyzýva občanov, aby si dávali pozor na svoje osobné veci, cennosti a doklady, aby nedošlo k ich strate, resp. k odcudzeniu, keďže kúpa nového mobilu, či vybavenie nových dokladov môže byť nielen finančná, ale aj časová záťaž,“ uzavrel Šipula.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM