Simona Ivančáková Kultúra

Čo zaujímavé sa chystá v Poprade počas januára? 10 podujatí, o ktorých by ste mali vedieť

Prvé dni roku 2016 sú za nami a ak si chcete po sviatkoch oddýchnuť priamo v Poprade, netreba sa iba vyvaľovať doma. V januári sa u nás chystá viacero zaujímavých podujatí. My sme vybrali rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Čo zaujímavé sa chystá v Poprade počas januára? 10 podujatí, o ktorých by ste mali vedieť
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Malá vianočná hudba 2016

6. januára 2016, o 16:00 hod., Kostol sv. Štefana, Poprad-Matejovce

Vianočnú atmosféru pod Tatrami priblíži jedinečný koncert sláčikového kvarteta Ad gloriam Dei, členov Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu a jeho hostí z popredných profesionálnych hudobných telies. Príďte a užite si jedinečný hudobný koncert.

Koncert Marcela Laiferová

6. januára 2016, o 18:00 hod., Kostol sv. Egídia

Nenechajte si ujsť najkrajšie vianočné koledy, piesne a vinše v podaní slovenskej populárnej hudobnej divy v klavírnom sprievode Pavla Kvassaya. Vstup na koncert je voľný.

Koncert kapely City

9. januára 2016, o 19:00 hod., Groteska Art Café

Popradská kapela City pripravila pre svojich fanúšikov novoročný koncert s nádielkou pesničiek, ktoré pre vás hráva už 10 rokov. Počas januára kapela oslávi desiate výročie ich prvého koncertu, preto si radi spolu s vami zaspomínajú na pesničky zo starých playlistov a zahrájú vám aj tie nové. Vstup na koncert je voľný.

Študentský ples

15. januára 2016, o 18:00 hod., Reštaurácia Kaskáda

V poradí už 13. ročník študentského plesu pod taktovkou Popradského mládežníckeho parlamentu sa bude tento rok niesť v duchu škrabošiek. Príďte a zabavte sa aj vy na plese, ktorý pre vás pripravili mladí z nášho mesta. O zábavu sa postará kubánsky spevák Eusebio, popradská skupina Oils a DJ Ďoopo.

Tatras talent cup

16. januára 2016, o 17:00 hod., Dom kultúry

Zabavte sa na finále Tatras talent cup. Predstavia sa vám tí najlepší z kategórie spev, hudba, tanec a divadlo. Užite si kultúrne poobedie plné talentovaných účastníkov galavečera. Vstup na podujatie je voľný.

Divadelné predstavenie Kapustnica

17. januára 2016 o 18:00 hod., Divadelná sála Poprad – Spišská Sobota

V divadelnej sále v Spišskej Sobote sa počas fašiangov bude konať každú nedeľu divadelné predstavenie. A hneď prvé bude patriť popradskému divadlu Commedia. Pre účastníkov si pripravili známe divadelné predstavenie Kapustnica, ktoré malo premiéru ešte začiatkom roka 2008. Zabavte sa pri známom popradskom predstavení.

Country salón Kentucky

23. januára 2016, o 18:00 hod., koncertná sála ZUŠ

Svoje 20. narodeniny nemôže country salón osláviť inak ako tradičnou country tancovačkou. Do tanca vám zahrá hudobná skupina Ascalona a predstavia sa aj tanečné skupiny Smokie Mountains Dancers a Alimach Fusion.

Divadelné predstavenie Horí ohník horí

24. januára 2016, o 18:00 hod., Divadelná sála Poprad – Spišská Sobota

Ďalším z predstavení, ktoré sa počas obdobia Fašiangov v Poprade odohrajú je komédia Horí ohník horí. Príďte a zabavte sa na komédii, ktorá vtipnou formou sleduje príbeh dobrovoľného hasičského zboru, ktorý na dedine čelí nielen hrozbám klasických požiarov, ale hlavne požiarom vo vzťahoch a rodinách.

Explózia tanca

30.januára 2016, o 18:00 hod., Dom kultúry

Poprad opäť ožije tancom. Na divadelných doskách v Dome kultúry sa bude konať vystúpenie pod názvom Explózia tanca. Tanečné stvárnenie noci v podaní orientálnych tanečníc z Bella Arabia v spolupráci s tanečno-pohybovým zoskúpením Art Danse vás určite zaujmú.

Divadelné predstavenie Pozerajte bez predsudkov

31. januára 2016, o 18:00 hod., Divadelná sála Poprad – Spišská Sobota

V poradí tretím predstavením v Spišskej Sobote bude nanáročná komédia Pozerajte bez predsudkov od divadelníkov zo Starého Tekova. Tí si pre vás pripravili komédiu, ktorá je o náročných vzťahoch. Vystúpenie je prístupné len pre deti staršie ako 17 rokov.

Čítajte tiež:

Aj takýto ples zažije Poprad: Mladí to v našom meste roztočia so škraboškami!

Sneh síce chýba, ale mráz vie tiež vyčarovať krásne obrázky: Pod Tatrami to vyzerá ako v ruskej rozprávke, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM