Martin Sýkora Rôzne

Do miestnych základných škôl by malo nastúpiť viac ako 500 prváčikov

Mesto Poprad očakáva, že tento rok by malo zápis do prvého ročníka základných škôl (ZŠ) absolvovať viac ako 500 detí z mesta, ale aj okolitých obcí.

Ilustračný obrázok k článku Do miestnych základných škôl by malo nastúpiť viac ako 500 prváčikov
Zdroj: TASR

Hovorca popradskej radnice Marián Galajda uviedol, že vlani zapísali do deviatich škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta celkom 548 prváčikov. „V prípade očakávaných detí v prvom ročníku ZŠ ide o údaj z evidencie, nie je vylúčené, že niektoré deti nenastúpia a budú mať odklad. Zároveň opäť očakávame záujem aj zo strany rodičov, ktorí nemajú trvalý pobyt v Poprade, ale svoje deti chcú umiestniť v našich školách podľa voľných kapacít,“ informoval Galajda.

Rodičia a deti do školy

V popradských ZŠ sa zápis prvákov uskutoční po Veľkej noci, počas prvého aprílového týždňa. Počas troch dní v utorok až štvrtok (3. – 5. apríla) sa tak stane medzi 12. a 17. hodinou. „V snahe vyjsť v ústrety zákonným zástupcom detí sa uskutoční 3. apríla zápis do 1. ročníka pre školský rok 2018/2019 už od 9. hodiny, keďže v tento deň sú veľkonočné prázdniny. Vo výnimočných prípadoch na základe žiadosti zákonného zástupcu po dohode s riaditeľom školy môže byť dieťa zapísané aj v inom náhradnom termíne,“ uviedla vedúca odboru školstva, mládeže a športu na Mestskom úrade v Poprade Edita Pilárová.

Zdroj: TASR

Informácie na mestských stránkach

Miesto zápisu v príslušnej základnej škole je zverejnené na webovom sídle školy, v priestoroch materských škôl, na dverách hlavného vchodu do budovy školy a na iných verejne prístupných miestach. ZŠ pri zápise dieťaťa do 1. ročníka požadujú podľa zákona základné údaje o dieťati – meno, priezvisko, bydlisko a podobne, ale aj o zákonných zástupcoch. Tie si škola overí na základe plat

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM