Šport

Dobrá správa pre milovníkov bežkovania: V Slovenskom raji sa otvára areál bežeckého lyžovania

Milovníci bežkovania si prídu na svoje už o pár dní, kedy slávnostne otvoria v Slovenskom raji areál bežeckého lyžovania.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre milovníkov bežkovania: V Slovenskom raji sa otvára areál bežeckého lyžovania
Zdroj: TASR

Už onedlho bude otvorený areál bežeckého lyžovania v Dobšinskej ľadovej jaskyni spojený s prechodom lyžiarskych bežeckých tratí. Jeho slávnostné otvorenie sa uskutoční v nedeľu 13. januára 2019 o 13:00 hod.

Lyžiarske bežecké trate lokalizované v Dobšinskej ľadovej jaskyni majú podľa slov Terézie Tkáčovej z Turistického informačného centra bohatú tradíciu.

V rámci projektu sa vytvorila okruhová koncepcia lyžiarskych bežeckých tratí. „To znamená, že v rámci hlavného najdlhšieho okruhu sú umiestnené ďalšie okruhy kratších tratí tak, že každá z nich využíva jeho určitú časť. Najdlhšou traťou je 4.5 km trať/okruh. Kratšími sú 2.4, 2.8 a 3.5 km trate/okruhy,“ uviedla Tkáčová.

V priestore štartu/cieľa tratí je návštevníkom k dispozícii podľa jej slov premostenie či altánok s možnosťou sedenia, odkladania vecí, voskovania lyží a zároveň slúžiaci ako oddychové miesto. Na altánku je umiestnená informačná tabuľa s mapou tratí. „Pridanou hodnotou areálu bežeckých tratí je ich lokalizácia v prekrásnej prírode Slovenského raja,“ dodala. Na slávnostnom otvorení areálu nebudú chýbať ani príhovory či kultúrny program.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM