Monika Gécziová Kultúra

Ľadové majstrovstvo na Hrebienku: O zážitok sa postarajú umelci z celého sveta i bohatý program

Už po siedmykrát Hrebienok zaplnia umelci z desiatich krajín, aby tony ľadu premenili na unikátne ľadové sochy. Pripravený je aj bohatý sprievodný program.

Ilustračný obrázok k článku Ľadové majstrovstvo na Hrebienku: O zážitok sa postarajú umelci z celého sveta i bohatý program
57
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Počas víkendu 12. a 13. januára bude vysokotatranský Hrebienok patriť ľadu a umeniu a to vďaka 7. ročníku tradičného podujatia Tatry Ice Master. Počas dvoch dní tu ľadoví sochári z desiatich krajín sveta premenia 50 ton ľadu na 35 unikátnych ľadových sôch.

V prvý deň súťaže budú mať sochári voľný štýl, počas druhého dňa budú pracovať na zadanej téme „Gothic“. Všetky sochy budú počas večera decentne nasvietené, pričom jedna časť z nich sa bude nachádzať pri budove lanovky, druhá bude umiestnená v Galérii ľadových majstrov v druhej kupole vedľa Tatranského ľadového Dómu. Tá bude v prevádzke až do skončenia zimnej sezóny, resp. do konca apríla tohto roka.

Celé podujatie počas oboch dní bude sprevádzať aj zaujímavý program. V sobotu po skončení prác zahrá a zaspieva skupina Peter Bič Projec a v nedeľu sa na pódiu vystrieda Billy Barman a dievčatá zo SĽUK-u. Chýbať nebude ani ohňová ľadová šou.

Vo fotogalérii si môžete pozrieť zábery umelcov z minulého roka.

foto: ilustračné

Ľadové sochy na Hrebienku
57
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM