Martin Sýkora Rôzne

Dôvod na ženskú radosť: V Poprade znovuotvorili mamografické pracovisko

Podtatranské ženy sa dočkali. Po inštalácii nového digitálneho mamografického prístroja je od pondelka 15. októbra 2018 spustená prevádzka mamografického pracoviska.

Ilustračný obrázok k článku Dôvod na ženskú radosť: V Poprade znovuotvorili mamografické pracovisko
Zdroj: TASR

K objednaniu a vyšetreniu na mamografické vyšetrenie je potrebné doniesť popis a obrazovú dokumentáciu z posledného vyšetrenia, ak bolo realizované mimo nášho pracoviska. „O časových termínoch vyšetrení budú pacienti informovaní pracovníčkami recepcie oddelenia diagnostickej a intervenčnej rádiológie popradskej nemocnice,“ uviedla hovorkyňa Nemocnice Poprad, a.s. Sylvia Galajda. Mamografické pracovisko na oddelení diagnostickej a intervenčnej rádiológie bolo zriadené v popradskej nemocnici, ešte v roku 1996. Od tohto času fungovalo bez prestávky a neustále zvyšovalo úroveň kvality poskytovaných služieb.

„Od pondelka (15.10.) je pracovisko po nútenom dočasnom uzatvorení opäť k dispozícii pacientom,“ dodala Galajda.

Nový prístroj by mal umožniť vyšetriť denne viac pacientiek ako v minulosti. „Nemocnica môže znova napĺňať svoj cieľ, a teda poskytovať kvalitnú zdravotnú starostlivosť s vysokokvali­fikovaným personálom a modernou prístrojovou technikou, ktorí spolu vytvárajú vhodné podmienky pre včasné stanovenie diagnózy, čo je dôležitým predpokladom následnej úspešnej liečby pre našich pacientov,“ uzavrel generálny riaditeľ a predseda predstavenstva nemocnice Peter Petruš.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Nemocnica Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM