Martin Sýkora Rôzne

(f)ITcubator odštartoval novú etapu budovania inovatívnej komunity!

Popradský (f)ITcubator odštartoval minulý týždeň svoju činnosť prvým workshopom v priestoroch Tatranskej galérie. Stojí za ním známy Popradčan.

Ilustračný obrázok k článku (f)ITcubator odštartoval novú etapu budovania inovatívnej komunity!
Zdroj: pixabay.com

Popradský (f)ITcubator začal sériu odborných IT seminárov, workshopov a stretnutí, ktoré podľa slov spoluzakladateľa projektu Jána Michlíka pod Tatrami dlho chýbali. Dodal, že najväčšie mesto pod Tatrami čaká nová éra spájania sa ambicióznych ľudí v regióne, ktorí chcú pomocou moderných technológií zmeniť svet k lepšiemu miestu pre život. „IT4TA3 – práve tento akronym využívame na posolstvo, že aj Ty môžeš pre náš región – ‚Aj Ty pre Tatry‘ – urobiť niečo výnimočné a pomôcť tak trvalej a ekologickej udržateľnosti rozvoja Popradu a jeho okolia. Toto prvé stretnutie sa nieslo v duchu chytrého resp. inteligentného bývania, čo výstižne popisoval jeho názov – Od ideálneho Smart Home k Smart Building," objasnil Michlík s tým, že sa na podujatí odprezentovali technologickí lídri smart home riešení v strednej Európe, medzi ktorými nechýbalo riešenie dodávateľa energetických služieb SPP alebo najhodnotnejšieho slovenského startupu minulého roka – Domotronu.

„Týmto chcem všetkým, ktorí prišli, poďakovať za veľký záujem pomôcť rozprúdiť krv v rýchlo rozrastajúcej sa komunite. Naša veľká vďaka patrí hlavnému podporovateľovi projektu ale aj lokálnym podnikateľom v IT biznise, ktorí chcú pomôcť nášmu regiónu. Málokto vie, že aj za najúspešnejším slovenským projektom svojho druhu – Domotronom stojí práve šikovný Popradčan," poznamenal Michlík.

Zdroj: TASR

Tém, ktoré chce (f)ITcubator priblížiť laickej i odbornej verejnosti, je síce oveľa viac, no hlavným cieľom je vytvorenie chýbajúceho tvorivého prepojenie študentov, mladých ambicióznych ľudí a úspešných podnikateľov v Podtatranskom regióne. „Rád by som verejne vyzval všetkých skúsených podnikateľov a manažérov z nášho regiónu, ktorí by radi odovzdali svoje životné skúsenosti ďalej, aby prišli medzi nás a pomohli tak podporiť ambície a sny mladých ľudí, či dokonca napomôcť im tak začať podnikať. Cielenou otvorenou diskusiou o výzvach a problémoch, ktoré riešia veľké podniky v našom regióne, tak môžeme spolu priniesť inovatívne riešenia, ktoré vzniknú u nás doma, no budú uplatniteľné všade vo svete," zdôraznil Michlík.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM