Martin Sýkora Futbal

FK Poprad vybavil nováčika do polčasu: Gólová smršť potešila fanúšikov

Popradskí futbalisti po vysokej prehre v Skalici (0:4) chceli a museli doma proti nováčikovi z Lipian zabrať naplno. Nakoniec sa im to podarilo po excelentnom prvom polčase!

Ilustračný obrázok k článku FK Poprad vybavil nováčika do polčasu: Gólová smršť potešila fanúšikov
3
Galéria
Foto: Martin Sýkora

Odniesli si to Lipany

FK Poprad nemal za sebou úspešnú sériu. Po prehre v Skalici (0:4) mali Podtatranci nad čím rozmýšľať. „Po zápase v Skalici určite nemohla byť dobrá nálada, hlavne keď prehráte 4:0. Človek musí hľadať chyby, zamyslieť sa a pracovať. Verím, že sme ten týždeň zvládli dobre a výsledok sa dostavil. Nervozita sa vkradla na naše kopačky po ostatných výsledkoch a potrebovali sme sa chytiť,“ povedal Lukáš Horváth, ktorému sa po ostatnom zápase odpovedalo na otázky oveľa ľahšie. Slabá strelecká efektivita, ťažkosti v strede poľa a neistá obrana boli v sobotu (19.8.) akoby dávno zabudnuté. Pod Tatry pricestoval nováčik z Lipian a hneď od začiatku začal pomaly chápať, prečo bol práve Poprad favoritom súboja.

„Od úvodu sme chceli hrať nátlakovo a ísť do gólov, ktorých sme chceli dať čo najviac,“ dodal Horváth.

FK Poprad sa pustil nekompromisne do Lipian od úvodu. Za 45 minút sfúkol hostí poltuctovou kanonádou. Všetky presné zásahy nasledovali v rýchlom slede. Už v 8. minúte daroval kľud na kopačky spoluhráčom Šesták. V 24. minúte strelil som prvý zápasový gól Holiš, ku ktorému sa o 3 minúty pridal aj Pajer. V 34. minúte to bol opäť Holiš, ktorý skóroval a v 38. minúte zvyšoval Streňo. Lipany boli zrelé na uterák, ktorý sa však hodil do ringu pri futbale nedá. Prvopolčasovú kanonádu uzavrel v 42. minúte Jančo. Účet gólostroja vystavil v 83. minúte Streňo, ktorý uzavrel výsledok na priepastných 7:0 pre FK Poprad. „Každý zápas je ťažký, druhá liga je vyrovnaná. Ani dnes to nebola povinná jazda. Dnes to bol výborný výkon aj výborný výsledok. Samé to neprišlo, je to práca trénera a celého kolektívu. Toto sme potrebovali a dúfam, že sme sa víťazne odrazili do ďalších zápasov,“ hodnotil Horváth.

Zdroj: Dnes24.sk

Návrat Ujčíka a návrat na víťaznú vlnu

Fanúšikov potešil aj návrat do áčka takmer po dvoch rokoch Róberta Ujčíka, ktorého necelá tisícka divákov privítala veľkým potleskom. „Návrat mi chutil. Chlapci mi veľmi pomohli výsledkom. Nastúpil som už za rozhodnutého stavu, kedy už nebolo veľmi čo riešiť. Schuti som si zabehal. Ako každý futbalista chcem hrávať. Keď to mužstvu pomôže, som tu a snáď sa dostanem aj do základnej zostavy,“ konštatoval Ujčík, ktorý by sa rád medzi popradskou elitou opäť udomácnil. FK Poprad snáď vysokým víťazstvom, ktoré potešilo fanúšikov, naštartoval motory a v podobných výkonoch bude pokračovať. „Teraz sú na rade Košice, ktoré sú v kríze a my dúfame, že ich krízu prehĺbime,“ uzavrel Horváth.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM