Monika Vengrínová Rôzne

FOTO: Do Popradu dorazil vzácny náklad. Vlak k nám prepravil pozoruhodné autá

Na niekoľkodňový zraz milovníkov áut značky Jaguar dorazilo do Popradu štrnásť nablýskaných tátošov starších ročníkov. Majitelia nádherných veteránov cestovali so svojimi miláčikmi celú noc v autovlaku, aby následne vyrazili na naše cesty. Čakajú ich Tatry, Pieniny, či Slovenský raj.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Do Popradu dorazil vzácny náklad. Vlak k nám prepravil pozoruhodné autá
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Približne osem hodín trvajúca cesta autovlakom z Prahy skončila na železničnej stanici v Poprade. Cestu si majitelia Jaguárov pochvaľovali. „Myslím si, že takáto cesta autovlakom je určité dobrodružstvo a tiež ušetrený čas. Uvidíme, v akom stave autá budú, keď do nich sadneme, ale všetko bolo zaistené pomerne precízne, mali sme zvýšenú ochranu aj na medzizastávkach, takže si myslím, že všetko bude v poriadku,“ povedal s úsmevom Evžen Reitschläger, predseda Jaguar Enthusiasts´ Club ČR a SR, ktorý sa pýši prívlastkom najväčší na svete, fungujúci vo viac ako osemdesiatich krajinách na všetkých kontinentoch.

Za päť dní približne tisíc kilometrov

Majitelia so svojimi Jaguarmi teraz strávia niekoľko dní v najkrajšom kúte Slovenska objavovaním a spoznávaním krás Vysokých Tatier, Slovenského raja, či Pienin. Následne na to, sa po vlastnej osi vrátia späť do Česka. Ich veterány tak musia v priebehu piatich dní zvládnuť približne tisíc kilometrov.

Staručké autá však podobné i dlhšie cesty zvládajú bez problémov. Dvakrát do roka ich majitelia takýmto spôsobom organizujú stretnutie, vždy v inej destinácii. Minulý rok napríklad obišli talianske Dolomity, tento raz si na základe skúseností niektorých svojich členov vybrali Tatry. „Jazdíme pravidelne dvakrát ročne, ale na Slovensku sme ešte neboli. A keďže náš klub je český aj slovenský, tak sme si povedali, prečo nie Slovensko. Akurát to počasie zatiaľ nie je tip top,“ uvažuje člen klubu Bohumil Kuba.

Majitelia si svoje autá vyslovene užívajú

Okrem objavovania a obdivovania slovenských krás si však všetci prišli najmä užiť svoje autá. „Je skvelé, že majitelia áut trebárs z päťdesiatych rokov ich udržujú v takom stave, že sa neboja ísť, dajme tomu tisíc kilometrov. My si ich proste užívame v skupine podobne nadšených ľudí,“ dodáva Reitschläger.

Majiteľov nádherných veteránov tak u nás čaká niekoľko okruhov tak, aby mali i dosť času na zastávky v turisticky atraktívnych destináciách, ako je Štrbské Pleso, Červený Kláštor, či Dedinky. Vidieť tieto krásne autá naživo, budú môcť ich fanúšikovia len na námestí v Levoči, ktoré bude jediným výstavným miestom.

Vzácny náklad na popradskej železnici
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM