Martin Sýkora Iné športy

Garaj nedal Szmajdovi šancu druhýkrát: Slovensko-poľský súboj pre hostiteľa

Slovenský kickboxer Pavol Garaj sa počas galavečera Simply The Best 2016 v popradskej aréne postavil proti Poliakovi Michalovi Szmajdovi. Bolo to už po druhý raz.

Ilustračný obrázok k článku Garaj nedal Szmajdovi šancu druhýkrát: Slovensko-poľský súboj pre hostiteľa
Foto: Peter Handzuš

Pred zápasom veľké očakávania

Na súboj v disciplíne K1 sa podtatranský ringový bojovník veľmi tešil – hlavne na domáce prostredie, ktoré Pavla Garaja vždy dokázalo vyhecovať k lepšiemu výkonu.

„Doma je to super. V hľadisku je rodina, priatelia a ľudia, ktorí ma nepoznajú, ale fandia mi. Aj keď človek ide na 100 %, vždy to pridá na výkone. Uvidíme, kto z koho,“ potvrdil vôľu pred domácim publikom zvíťaziť Garaj. Svojho súpera, Poliaka Michala Szmajdu, pred piatimi rokmi Pavol zdolal. Dôveru mu dáva aj tréner Lukáš Body. „Pavol to bude mať ťažké. Jeho súperom je čerstvý držiteľ poľského opasku Michal Szmajda. Nebude to ľahké, ale ja Palovi verím,“ doplnil svojho zverenca jeho tréner a zároveň spoluorganizátor Simply the best Body.

Pavol Garaj vs. Michal Szmajda na Simply The Best 12
17
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Súboj jednoznačne pre domáceho boxera

Zápas sa boxoval na tri kolá po tri minúty. V prvom kole mal jednoznačne navrch popradský borec. Sám zhodnotil, že v prvom vzájomnom zápase sa so Szmajdom natrápil viac. „Prvý zápas bol podľa mňa ťažší, viac tlačil, kvôli tomu mal asi len v prvom kole rešpekt. Potom sa už rozbehol,“ konštatoval po súboji Garaj.

Druhé kolo prinieslo viac vzruchu. Pavol Garaj chcel súpera silovo poraziť, ale snaha ho akoby brzdila. Szmajda predviedol niekoľko dobrých úderov, čo však na kickboxera spod Tatier nestačilo.

„Prvé kolo sa mi išlo dobre, bol som ľahký a uvoľnený. V druhom kole som chcel pritvrdiť, stuhol som a už to nebolo ono. V treťom kole som sa opäť uvoľnil, takže to išlo dobre. Málo som kopal, ale to stačilo,“ dodal Garaj.

PREČÍTAJTE SI AJ: Popradský Had si opasok neopásal: Hadzima si to v ringu rozdal s Lejourom

Video: Peter Handzuš / Zdroj: YouTube.com

Obaja neukázali všetko

Zápas nakoniec vyhral podtatranský ringový borec na body jednoznačne 3:0. Či už slovenský alebo poľský boxer vedia, že dokážu predviesť aj lepšie ringové divadlo.

„Michal neukázal všetko, čo som čakal. Videl som zápasy, kde do toho dal viac srdca. Mal predo mnou veľký rešpekt. Kondične je tom skvele, postavu má dobrú, silovo je na tom dobre. Obaja sme dnes nepredviedli optimálny výkon,“ uzavrel zverenec Lukáša Bodyho.

Vrcholom galavečera Simply The Best 2016 bol boj o opasok WKN v K1 o titul európskeho šampióna, v ktorom sa stretol Vladimír Idrányi s Matoušom Kohoutom.

PREČÍTAJTE SI AJ: Simply The Best 2016 išiel kvalitou opäť vyššie: Rozdávali sa aj peniaze

Video: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM