Krimi

Hrôza v Poprade: Muž namieril svoju zbraň na SYNA a vyhrážal sa mu ZABITÍM!

Muž podľa polície pri sebe bez povolenia držal revolver, ktorý bol nedovolene upravený na strelnú palnú zbraň.

Ilustračný obrázok k článku Hrôza v Poprade: Muž namieril svoju zbraň na SYNA a vyhrážal sa mu ZABITÍM!
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade na základe získanej dôkaznej situácie vzniesol obvinenie 71-ročnému mužovi za zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami ako aj za trestný čin nebezpečné vyhrážanie. Dnes24.sk o tom informovala Prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

„Tento Popradčan sa protiprávneho konania dopustil tým spôsobom, že pri sebe bez povolenia držal krátku strelnú zbraň, pôvodne expanznú, typ revolver, ktorá bola nedovolene upravená na strelnú palnú zbraň, pričom nemal príslušné povolenie v zmysle zákona o strelných zbraniach a strelive,“ vysvetlila.

Namieril na syna

Ako hovorkyňa pokračovala, muž si bez povolenia zadovážil a držal malokalibrové náboje.

„Tie boli vo vyhovujúcom stave, funkčné a spôsobilé streľby. V prvý deň tohto roku v mieste svojho bydliska namieril túto zbraň na svojho syna, pričom sa mu vyhrážal zabitím,“ vysvetlila ďalej podrobnosti k dramatickej situácii.

Konanie staršieho muža vzbudilo u syna obavu, policajná hliadka muža zadržala a obmedzila na osobnej slobode. „Nakoniec bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľom bol spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby,“ dodala na záver Ligdayová.

ilustračné foto

Viac správ z Popradu a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM