Peter Handzuš Basketbal

Iskra Aréna sa otriasala v základoch: Svit vyrovnal sériu s Košicami

Iskra Svit dokázala v stredu ako jediná vyrovnať stav štvrťfinálovej série. Po výhre nad Košicami 78:73 sa môžeme tešiť na minimálne ďalšie dva super zápasy.

Ilustračný obrázok k článku Iskra Aréna sa otriasala v základoch: Svit vyrovnal sériu s Košicami
49
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Do zostavy Svitu sa vrátil A. J. Wolton a na hre Iskry Svit to bolo vidieť. Prvý polčas bol bojom o každú loptu. Úvodný kôš padol až na konci druhej minúty. V prvých dvoch štvrtinách si ani jeden tým nevybudoval väčší náskok. Bolo to stále o maximálne štyri body na jednu či druhú stranu. Po polovici stretnutia vyhrávala Iskra nad Košicami o dva body.

Úvod tretej štvrtiny patril domácim, ktorí získali pred Košicami až trinásťbodový náskok. O ten v závere zápasu tvrdo bojovali aj s veľkou podporou fanúšikov. Necelú minútu pred koncom bol stav 75:73 a v Iskra Aréne to vrelo. Záver sa hráčom Svitu podarilo takticky ustáť a športová hala zažila explóziu radosti. “Som veľmi rád, že sme Košice pokryli a hrali svoju hru. To bolo super hlavne na začiatku druhého polčasu, že sme vošli do tretej štvrtiny zodpovedne a kontrolovali sme hru. Vytvorili sme si náskok, ktorý sme potom zubami nechtami udržali,” povedal po zápase tréner Iskry Svit Michal Madzin.

Na ihrisku rotovalo to najlepšie, čo má domáci tréner k dispozícii. Skoro tridsať päť minút zápasu odohral najlepší hráč základnej časti Eurovia SBL Saša Avramovič. Cez tridsať minút boli na palubovke aj Davis a Walton. Kapitán Iskry Pavol Lošonský sa striedal s druhým Slovákom Filipom Dratvom a odohral v zápase tiež skoro pol hodiny. “Každý playoff zápas bude veľmi náročný. Som rád, že dnes zabral Avramovič, Davis a Walton. Ja som nemusel až tak veľa skórovať, lebo ma skutočne stojí veľa síl sa pretláčať pod košom. Ak to tak pôjde ďalej, tak ja budem len a len rád. Budem doskakovať, brániť a ostatní chalani sa musia chytiť a potiahnúť bodovo. Každý z nás tam má svoju rolu a keď si ich budeme plniť, tak môžeme vyhrať aj v Košiciach,” uviedol kapitán Iskry.

Fanúšikovia aj hráči sa môžu po tom, čo Iskra ako jediný tím vyrovnala štvrťfinálovú sériu na 1:1, už teraz tešiť na minimálne ďalšie dva zápasy. V Košiciach odohraje Iskra tretí zápas v sobotu 31. marca o 18:00 a doma sa opäť predstaví po Veľkej noci, v utorok 3. apríla o 18:00.

Foto: Peter Handzuš

Povedali po zápase: Michal Madzin, tréner Svitu: “Super zápas, super energia. Veľmi sme bojovali a veľmi sme chceli tento zápas vyhrať. Gratulujem chalanom k víťazstvu.”

Pavol Lošonský, hráč Svitu: “Bol to náročný zápas od prvej do poslednej minúty. Boli sme radi, že nám mohol pomôcť A.J. Wolton, v zápase bola vidieť jeho energia. Myslím, že on bol dnes X-faktor. Ale bojovali všetci a preto sme dnes dokázali zvíťaziť."

Miljan Čurovič, tréner Košíc: “Zaslúžené víťazstvo Svitu.”

Peter Sedmák, hráč Košíc: “Klasický playoff zápas. Snažili sme sa vyhrať, ale nestačilo to. Nepodali sme taký výkon, aký sme si predstavovali. Nepadali nám trojky a nedarilo sa nám ani spod koša. Ale myslím, že to bol pekný zápas pre divákov. Napínavý až do konca.”

Iskra Svit – KB Košice 78:73 (23:22, 18:17, 23:16, 14:18)
Najviac bodov: Avramovič 27, Davis 13, Walton 12, – S. Stamenkovič 14, Marič 13, Sedmák 12

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM