Hokej

Káder HK Poprad je už takmer uzavretý: S kým sa do novej sezóny nepočíta?

Letná príprava HK Poprad skončila a hráči už zaslúžene dovolenkujú. Vedenie tímu však pracuje na tom, aby bolo do novej sezóny všetko pripravené. Podľa riaditeľa klubu sa je rozhodne na čo tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Káder HK Poprad je už takmer uzavretý: S kým sa do novej sezóny nepočíta?
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Káder Popradu zažil po uplynulej sezóne iba kozmetické úpravy, keďže vedeniu sa podarilo udržať kostru tímu. Nároky hráčov samozrejme v niektorých prípadoch vzrástli, iní boli spokojní so svojimi doterajšími kontraktmi a našli sa aj takí, ktorí obetovali časť svojich výplat pre úspech klubu. Na klubovom webe o tom informuje riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi, ktorého viacerí hráči príjemne prekvapili svojou solidaritou ku klubu.

„Tí hráči, ktorí sú u nás dlhšie, vidia, v akých podmienkach fungujeme. Nároky u iných sú vyššie. Musím však oceniť, že niektorí hráči pochopili, že tento rok máme nižší rozpočet a rozhodli sa svoje nároky dokonca znížiť. To je pre mňa obdivuhodné a za tento postoj im ďakujem,“ poznamenal Juriny, ktorý zároveň verí, že v nastávajúcej sezóne budú mať kamzíci ešte lepší tím ako v predošlej.

Káder je už takmer kompletne uzavretý a neočakávajú sa nejaké drastické zmeny. Je však ešte možné, že sa objaví nejaké prekvapenie. A kým niekoľko hráčov do tímu pribudlo, niektorí museli odísť. „S hráčmi ako Marcel Petran, Jindro Abdul či Alex Miner nie sme v kontakte a nepočítame s nimi do ďalšej sezóny,“ ozrejmil riaditeľ klubu.

V kádri už nefigurujú ani Radomír Heizer, Rastislav Václav a Boris Brincko, ktorí zamierili do francúzskeho Nice, Radoslav Macík, ktorý prestúpil do Liptovského Mikuláša či Martin Belluš, ktorý bude v novej sezóne obliekať dres Košíc. Okrem nich si už nové pôsobiská našli aj legionári Keni Karalahti, Alex Barron či Patrik Nechvátal. Otázne je ďalšie zotrvanie Dávida Bondru, ktorý absolvuje skúšku v inom klube v zahraničnej súťaži.

Čo sa týka novej sezóny, pre divákov a fanúšikov popradského hokeja sú pripravené viaceré atraktívne novinky. „Ľudia sa určite majú na čo tešiť. Pracujeme na otváracom zápase, ktorý bude v piatok 13-teho. Nerád by som niečo prezrádzal, no odporúčam všetkým, aby si tento čas vopred zarezervovali,“ dodal na záver riaditeľ klubu.

Zdroj: HK Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM