Pavol Hrabovský Kultúra

Kali, Horkýže Slíže a Tatranský pohár: TOP udalosti na týždeň v Poprade

Predposledný augustový týždeň prináša hneď niekoľko zaujímavých akcií. Nechajte sa inšpirovať redakčným výberom a užite si hromadu dobrej zábavy.

Ilustračný obrázok k článku Kali, Horkýže Slíže a Tatranský pohár: TOP udalosti na týždeň v Poprade
Zdroj: TASR

Prázdniny sa čoskoro končia, no neplatí to o zaujímavých udalostiach, ktorých nájdeme v Poprade naozaj veľa. Opäť sme pre vás vybrali tie, ktoré sa rozhodne oplatí navštíviť. Vyberiete sa na jeden z koncertov, či skôr dáte prednosť filmu na námestí? Inšpirujte sa redakčným výberom tých najlepších udalostí v meste pod Tatrami.

Waldemar Matuška Revival

17. augusta o 19:00 hod., Námestie sv. Egídia

Utorkový revival bude tentokrát patriť českej legende. Legendárny československý spevák muzikant a herec Waldemar Matuška, bol jedným z najznámejších a najúspešnejších interpretov 60. a 70. rokov. Jeho najznámejšie hity vám zahrá revivalová skupina zo susedného Česka.

Kapustnica

19. augusta o 19:00 hod., Námestie sv. Egídia

Divadlo Commedia sa opäť vracia na popradské námestie. Tentokrát s predstavením, ktorého centrom je obľúbená kapustnica. Človek dokáže opustiť svoj dom, presťahovať sa do inej krajiny, či na druhý koniec zemegule. No nikdy sa ešte nestalo, aby človek opustil Zem a vyparil sa v kozme ako dym z kapustnice. Asi to bude na tej našej Zemi veľmi zlé, keď sa k niečomu podobnému odhodlajú múdri starci.

Tatranský pohár

Od 19. do 22. augusta, Zimný štadión Poprad

Kamzíci sa čoskoro predstavia na prestížnom Tatranskom pohári, ktorý začína už tento štvrtok. Popradčania si na úvod zmerajú sily s dvoma súpermi, ktorí ich čakajú v základnej skupine. V prvom dueli sa stretnú proti nováčikovi zo Spišskej Novej Vsi. V tom druhom nastúpia proti hokejistom z Cardiff Devils, ktorí prichádzajú z Walesu. V druhej skupine vystúpia tímy: HC 21 Prešov, HC Pustertal (Taliansko) a Comarch Cracovia (Poľsko).

Kompletný program:

Skupina A

HK Poprad – HK Spišská Nová Ves 19.8. 2021 o 19:00 hod.
HK Spišská Nová Ves – Cardiff Devils 20. 8 2021 o 15:00 hod.
HK Poprad – Cardiff Devils 21 . 8 2021 o 19:00 hod.

Skupina B

HC 21 Prešov – HC Pustertal 19.8. 2021 o 15:00 hod.
HC 21 Prešov – Comarch Cracovia 20. 8 2021 o 19:00 hod.
HC Pustertal – Comarch Cracovia 21 . 8 2021 o 15:00 hod.

O umiestnenie 22.8 2021:

A3 – B3 o 5. miesto o 11:00 hod.
A2 – B2 o 3. miesto o 15:00 hod.
A1 -B1 – Finále o 19:00 hod.

Kali

20. augusta o 19:00 hod., Námestie sv. Egídia

Koncerty na popradskom námestí postupne vrcholia a nás všetkých čaká už predposledné vystúpenie. To bude patriť jednému z najznámejších a najúspešnejších slovenských interpretov. Raper Kali vám predvedie svoju jedinečnú šou, ktorá je opäť zárukou plného námestia.

Pyšná Princezná

21. augusta o 10:00 hod., Námestie sv. Egídia

Posledné detské vystúpenie si budete môcť užiť už len počas tejto soboty. Divadlo Portál vám prichádza zahrať jednu z najznámejších rozprávok. Malí aj veľkí návštevníci sa môžu tešiť na veselé rozprávanie s pesničkami, ktoré sa točí okolo tvrdohlavej princeznej. Tá neposlúcha svojho otca a odmieta pytačov z celého sveta. Všetko sa mení až keď na hrad prichádza vynaliezavý kráľ, ktorý sa rozhodne, že si získa srdce pyšnej princeznej.

Veľké želanie

21. augusta o 20:00 hod., Námestie sv. Egídia

Poprad čaká aj posledné letné premietanie, ktoré bude patriť rozprávke z mexického prostredia. Šestnásťročná Salma nikdy nepoznala svojich rodičov. Snaží sa ich nájsť, no jej hľadanie je vždy márne. Teda až do doby, kým nenájde zvláštnu knihu histórie jej rodného mesta. Vďaka knihe sa oddáva neznámemu dobrodružstvu, na ktorého konci ju možno čaká jej stratená rodina.

Frayer Flexking

21. augusta o 21:00 hod., Rock Fabric

Jedna z najznámejších postáv aktuálnej rapovej scény prichádza do Popradu. Frayer Flexking vám predstaví svoju novú šou, ktorá patrí k jeho debutovému albumu. Frayer sa do širšieho povedomia poslucháčov dostal hitom Rakety jak pizza, ktorý naspieval spoločne s Rytmusom. Užite si aj vy vystúpenie, ktoré je oslavou zásadného míľnika v kariére mladého rapera.

Matky

22. augusta o 19:00 hod., Kino Tatran

Sára, Eliška, Hedvika a Zuzana sú štyri kamarátky, ktoré nespája tridsiatka na krku, no predovšetkým jedno slovo – materstvo. Sára je úspešná influencerka, ktorá berie život s nadhľadom a iróniou. Až keď ju manžel Jirko berie z pôrodnice do zastavaného domu zistí, že jej život nadobúda až príliš dobrodružný smer. Hedvika si žije ako v zlatej klietke, z ktorej jej môže pomôcť pouličný spevák Dávid. Zuzana je po rozchode s priateľom bez peňazí a doma ju trápia dvaja malí čerti. Eliška má skvelého chlapa, no neznesiteľných rodičov a kvôli tehotenstvu stále vracia. Priateľky sa tak v ťažkých chvíľach potrebujú spoľahnúť jedna na druhú.

Horkýže Slíže

22. augusta o 19:00 hod., Aréna Poprad

Koniec tohto týždňa bude patriť jednej z najobľúbenejších slovenských rockových kapiel. Horkýže Slíže prichádzajú do popradskej arény, kde zaznejú tie najlepšie hity ako: Vlak, LaG song, Nazdar, Horí ti maštaľ, A ja sprostá a iné. Nenechajte si ujsť koncert hudobnej legendy, na ktorom sa nudiť rozhodne nebudete.

Nenechajte si ujsť dianie z celého Slovenska na portáli Dnes24.sk.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Objavil sa v našej galérií aj váš miláčik? Skúste ho nájsť v redakčnom výbere štvornohých priateľov z Popradu a okolia.

Veľká GALÉRIA miláčikov z Popradu a okolia
95
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM