Monika Vengrínová Hokej

Kamzíci po dlhej dobe dali viac ako gól. Z Trenčína si odnášajú dva body

V prvej tretine ponúkli oba tímy aktívny hokej s množstvom osobných súbojov. Hoci vstup do zápasu mali Trenčania aktívnejší, prvú gólovú akciu mali hostia. A hoci Trenčín v zápase aj viedol, dva góly, ktoré im kamzíci uštedrili v oslabení, napokon rozhodli. Poprad vyhral nad Trenčínom po predĺžení.

Ilustračný obrázok k článku Kamzíci po dlhej dobe dali viac ako gól. Z Trenčína si odnášajú dva body
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Slipčenkom vyrazený puk sa snažil do siete doraziť Drábek, bol však už príliš blízko gólmana Dukly. O minútu na to sa uvoľnil Sýkora, skúšal strelu z medzikružia, ale Slipčenko zachránil. Veľkú šancu mal v presilovej hre Mikula, jeho bekhendové zakončenie tesne minulo bránku. V 9. min opäť zakončoval aktívny Drábek, ale Sidora neprekvapil. Trenčania sa vedenia ujali v 14. min. Troliga vybojoval puk v rohu klziska, našiel medzi kruhmi voľného Klímu, ktorý po forhendovej kľučke strelil prvý gól.

Popradčania mali dobrý vstup do druhej tretiny. Už po 44 sekundách hry vyrovnal Lapšanský, ktorý si po prihrávke z rohu klziska vychutnal Slipčenka a trafil medzi jeho betóny. Tento gól Popradčanov naštartoval. Šťastie skúšal Sýkora, no nepochodil. Na opačnej strane chýbal Komínkovi k presnejšiemu zakončeniu krok. V polovici zápasu Krotákova presilovková strela skončila na vyrážačke. V 32. min sa hostia ujali vedenia. Paločko obkorčuľoval bránu a dotlačil puk za dezorientovaného gólmana. V tých momentoch zvýšili domáci aktivitu, ale ku gólu to už v druhej časti neviedlo.

Po 31 sekundách hry v tretej tretine Dukla vyrovnala. Komínek nabral rýchlosť stredom klziska a zoči-voči Sidorovi technickou strelou do horných poschodí bránky upravil na 2:2. Následne šiel na trestnú lavicu Kroták a navyše za protesty trénera Jančušku šli Popradčania do oslabenia o dvoch hráčov. Dvojnásobné vylúčenie potrestal spomedzi kruhov Mikula – 3:2. Vyrovnať sa Popradu podarilo o päť minút. Dobrú palicovú techniku predviedol Lapšanský a poslal zápas do predĺženia. Rozhodnutie prinieslo zakončenie Mlynaroviča zo 62. minúty, ktorý „kamzíkom“ zabezpečil dva body.

Branislav Jánoš, asistent trénera Trenčína: „Do zápasu sme vstupovali s tým, že chceme tri body. Začali sme dobre, potom nám však súper odskočil. Ešte sme sa vrátili do zápasu, aj sme viedli, no bohužiaľ, dva góly sme dostali v oslabení. Mali sme na hokejkách aj štvrtý gól, ale nedali sme ho. Sme vcelku spokojní aj s bodom, hoci v našej situácií by boli tri lepšie.“

Milan Jančuška, tréner Popradu: „Videli sme bojovné stretnutie so šťastným koncom pre nás. Herný výpadok je bádať na našom tíme pre olympijské hry. Po dlhej dobe sme dali viac ako gól. Dva získané body nás tešia.“

Dukla Trenčín – HK Poprad 3:4 pp (1:0, 0:2, 2:2 – 0:1)
Góly: 14. T. Klíma, 41. Komínek, 45. Mikula – 21. Lapšanský, 32. Paločko, 50. Lapšanský, 62. Mlynarovič.
Rozhodovali: Lauff, Stano – Korba, Rovenský,
vylúčení: 5:6, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0,
1159 divákov

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM