Martin Sýkora Hokej

Kamzíci podľahli aj pelikánom: Lepšia hra, vyrovnaný zápas, ďalší zlý záver

Popradskí hokejisti si na Tatranskom pohári pripísali druhú prehru. So súperom odohrali ďalší vyrovnaný zápas, o výsledku opäť rozhodli posledné minúty.

Ilustračný obrázok k článku Kamzíci podľahli aj pelikánom: Lepšia hra, vyrovnaný zápas, ďalší zlý záver
Foto: Martin Sýkora

Popradskí hokejisti nezačali stretnutie práve najlepšie. V prvej tretine darovali súperovi tri presilovky, ktoré pelikáni z Lahti na 100 % využili. Postupne sa tešili Alanne, Pöyhönen a Tyrväinen. „Mali sme dobré, mali sme aj zlé chvíle. Určite sa mi lepšie chytá, keď ide na mňa viac striel, ale niekedy by to mohlo byť aj trošku menej. Dnes to bola strelnica,“ hodnotil brankár Martin Šúrek.

V druhej tretine kamzíci ukázali oveľa lepší a koncentrovanejší výkon. Po góloch Fabiana a Mlynaroviča sa boli na dostrel fínskeho súpera. „Tento zápas nám ukázal, kde sa nachádza fínsky hokej a kde ten náš. Myslím, že sme hrali celkom so súperom celkom vyrovnanú partiu až do momentu, keď sme sa dostali do oslabenia. Tam nám Fíni ukázali, ako sa hrá v dnešnej dobe hokej. V prvej tretine sme im darovali tri presilovky a oni z toho dali tri góly. Vlastnými chybami sme ich dostali na koňa. V druhej tretine sme hru vyrovnali, mohli sme dať ešte jeden gól navyše a bol by to iný zápas,“ opísal diania na ľade strelec Samuel Mlynarovič.

Tretia tretina v mnohom pripomínala prvý turnajový zápas. Rozhodca začal postupne vylučovať hostiteľov, pelikáni dostali príležitosti zahrať si opäť v početných výhodách a o víťazovi bolo prakticky rozhodnuté. „Je vidieť, že tí chlapci sú na vysokej taktickej úrovni. Trestali skoro našu každú chybu. Musíme sa vyvarovať toľkých vylúčení,“ potvrdil Marek Zagrapan. Tri inkasované góly v poslednej 10-minútovke rozhodli o tom, že Lahti porazilo Poprad rozdielom štyroch gólov v pomere 6:2.

PREČÍTAJTE SI AJ: Kamzíci v prvom turnajovom stretnutí podľahli Třincu: 5 gólový rozdiel bol veľký

„Chlapci podali výborný výkon, hlavne v druhej tretine, kde sme mali naviac. Rozhodli vylúčenia a presilové hry, ktoré nás stáli veľa síl. Ukázali sme, že môžeme hrať aj so silnými súpermi. Výsledok nie je pre nás relevantný. Máme stále na čom pracovať a zlepšovať sa, dôležité je, že sila kolektívu sa ukázala. Je jedno, či je to Švéd, Fín alebo Čech, rešpekt si doma budeme budovať akýmkoľvek spôsobom,“ povedal po zápase asistent tréner HK Poprad Ľudovít Jurínyi.

HK Poprad – Pelicans Lahti 2:6 (0:3, 2:0, 0:3)
Góly: 30. Fabian (Zagrapan), 38. Mlynarovič (Brejčák, Štrauch) – 2. Alanne (Pöyhönen, Repo), 19. Pöyhönen (Repo, Puistola), 20. Tyrväinen (Sopanen), 50. Alanne (Repo), 50. Sopanen (Pietilä), 55. Repo (Tyrväinen)

Tatranský pohár 26.8.16 Poprad - Lahti
1
Galéria
Tatranský pohár 26.8.16 Poprad - Lahti
32
Galéria
Foto: Martin Sýkora
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM