Monika Vengrínová Samospráva

Kandidatúru ohlásil ďalší Popradčan: O kreslo primátora zabojuje aj tento muž!

K doteraz už ohláseným kandidátom na post primátora mesta Poprad sa zaradil ďalší. Svoju kandidatúru na dnešnej tlačovej konferencii oznámil aj Popradčanom zatiaľ málo známy Pavol Gašper.

Ilustračný obrázok k článku Kandidatúru ohlásil ďalší Popradčan: O kreslo primátora zabojuje aj tento muž!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Pre Popradčanov málo známy 51-ročný ženatý manažér firmy s medzinárodnou pôsobnosťou, otec šiestich detí, sa rozhodol vstúpiť do komunálnej politiky, aby priniesol do Popradu novú duchovnú klímu. Chce zúročiť svoje dlhoročné skúsenosti z oblasti manažmentu a svoje schopnosti. „Doteraz som sa prioritne venoval svojej rodine, preto som nevstupoval do verejných vecí. Vždy som však mal túžbu priniesť niečo dobré do tohto mesta. Teraz, keď už sú moje deti veľké a môžem im dôverovať, som sa podstatne uvoľniť z potreby venovať veľa času rodine. Myslím si, že nastal čas robiť niečo pre druhých ľudí a ukázať im, že je tu niekto, kto na nich chce myslieť,“ uviedol Pavol Gašper s tým, že doteraz sa pred verejnosťou „skrýval“ zámerne, pretože žiadnu publicitu nechcel, ani nepotreboval.

Na post primátora mesta kandiduje ako nezávislý. Nestojí za ním žiadna politická strana, ani nie je členom žiadnej z nich.

Práca, čo by ho bavila

V tom, prečo si myslí, že by bol dobrým primátorom, má jasno. „Mám rád ľudí a viem to ukázať. Tiež mám dobré manažérske, organizačné a určite vyjednávacie schopnosti. A táto práca by ma naozaj bavila,“ povedal Gašper.

Ako primátor chce urobiť maximum pre to, aby sa mesto viac nezadlžovalo. Sám chce poberať len jeden plat z verejných prostriedkov. V prípade zastávania ďalšej verejnej funkcie, svoju odmenu použije na dobročinnosť a rozvoj mládeže, vzdelania, kultúry a športu. „Do funkcií na mestskom úrade a do vedúcich funkcií v mestských organizáciách budem prijímať ľudí výlučne na základe ich odborných predpokladov a neprijmem do nich nikoho zo svojich najbližších príbuzných,“ sľubuje občanom, „ľudia majú nesmiernu hodnotu a zaslúžia si takýto prístup“.

Jeho ciele sú jasné

V prípade zvolenia do funkcie, chce obyvateľom panelákov znížiť náklady na bývanie najmenej o 10 %, čo sa podľa neho dá dosiahnuť viacerými spôsobmi. Sám býva so svojou rodinou v paneláku na juhu a dobre pozná „južanské“ radosti a strasti. Vie však, čo všetko trápi všetkých občanov Popradu. Uvedomuje si tiež, že Poprad patrí Popradčanom, preto okrem iného plánuje vykonať kompletnú inventarizáciu mestského majetku i kontrolu účtovníctva a údaje sprístupniť občanom mesta. Jedným z jeho ďalších cieľov je venovať viac pozornosti dôchodcom a ľuďom s postihnutím, a to lepším uspokojením ich potrieb za rovnaké peniaze, vyššou angažovanosťou mesta pri tvorbe chránených dielní, či vyššou dobrovoľníckou angažovanosťou občanov a cirkví v dobročinných aktivitách.

Väčšiu pozornosť chce venovať sídliskám, ktorým podľa neho táto pozornosť aktuálne chýba. „Mesto sa rozvíja, v čom je potrebné pokračovať, no tento rozvoj by mal byť konceptnejší a s podstatne väčšmi kladeným dôrazom na reálne potreby ľudí,“ myslí si Gašper. Tie mieni monitorovať zapojením rôznych skupín obyvateľov vrátane mládeže, občianskych združení, škôl a školských zariadení i dôchodcov do diania v meste a do činností poslaneckých výborov. „Verím, že medzi poslancami bude dostatok tých, ktorí budú súhlasiť s odmeňovaním na základe vykonanej práce, nie na základe účasti na zasadnutiach mestského zastupiteľstva,“ uvažuje Gašper s úsmevom.

V rámci svojich ďalších cieľov by sa chcel zamerať na riešenie parkovania, starostlivosti o prostredie, ako i spoluprácu so zamestnávateľmi s cieľom zvýšenia počtu pracovných miest, či zvýšenie angažovanosti kultúrnych zariadení, centier voľného času a základnej umeleckej školy v kultúrnom dianí v meste. To by chcel dosiahnuť aj ich účinkovaním na rôznych kultúrnych podujatiach v rámci mesta a vhodnejším financovaním. Za veľmi dôležitý vidí zvrat v demografickom vývoji, čo by chcel riešiť dostupnosťou lacnejšieho bývania pre mladé rodiny. „V neposlednom rade by som rád vytvoril konkurenčné prostredie v poskytovaní verejných služieb, čo by malo viesť k ich zlacneniu,“ dodal Gašper.

Prečítajte si aj o oznámení kandidatúry Antona Danka: O kreslo zabojuje opäť: Anton Danko oznámil, že bude kandidovať na primátora

Informovali sme vás i o ohlásení kandidatúry Jozefa Švagerka: Poprad má ďalšieho kandidáta na primátora: Vo voľbách chce miešať karty aj Jozef Švagerko

Pozrite si záznam tlačovej konferencie Pavla Gašpera v galérii.

Kandidatúru ohlásil ďalší Popradčan: O kreslo primátora zabojuje aj tento muž!
4
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Kandidatúru ohlásil ďalší Popradčan: O kreslo primátora zabojuje aj tento muž!
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM