Martin Sýkora Rôzne

Klub Popradčanov si vybral historický dátum i historické miesto

Klub Popradčanov stále získava na sile. Jeho členovia majú blízky vzťah k Popradu a aj preto uskutočnili spoločensko - športové podujatie na historickom území mesta.

Ilustračný obrázok k článku Klub Popradčanov si vybral historický dátum i historické miesto
Zdroj: poprad.dnes24.sk

Po prvýkrát a na jednotku

Klub Popradčanov (KP) opäť začal fungovať pred dvomi rokmi. Odvtedy sa počet členov zvyšuje, pribúdajú spoločné aktivity a činnosť v prospech mesta začína naberať na intenzite. Jedným z podujatí je Výstup na Zámčisko v Kvetnici. (KP) si na výstup vybralo 25. august, pamätný deň Popradu. „Bol to nultý ročník, ktorý chceme organizovať každoročne v auguste na pamätný deň Popradu. Počasie nás nesklamalo a zúčastnilo sa ho 40 Popradčanov, návštevníkov a spoluobčanov,“ uviedla predsedníčka Klubu Popradčanov Júlia Watter Domaratzká.

Nuda ostala doma

Skupina navštívila Striebornú štôlňu z roku 1562, aj vďaka ktorej je Poprad členom Baníckeho cechu horného Spiša. Jeho podpredseda Slavomír Kyseľ prítomným podal odborný výklad priamo na mieste. Kroky KP smerovali na vrchol Zámčiska, o ktorom hovoril historik Ján Endrödi. Súčasťou Kvetnice a jej okolia je aj Náučný chodník, o ktorom podrobne porozprával Róbert Dula z popradských mestských lesov. Cestou späť z kopca padol vhod výborný guláš a dobrá nálada. „Všetci sme sa snažili o porozumenie medzi ľuďmi. Každý účastník odchádzal s dobrým pocitom, že to stálo za to zúčastniť sa tejto akcie,“ dodala Watter Domaratzká. „Bol to vydarený výlet s príjemnými ľuďmi, doplnený o historický výklad a prehliadku štôlne Strieborná. V takýchto aktivitách treba naďalej pokračovať,“ uzavrel člen rady KP Marián Barilla.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM