Hokej Šport

Košice zas poriadne zahanbili Poprad: Hrnčára sklamala disciplína

Hokejisti HC Košice po týždni opäť zdolali HK Poprad rozdielom šiestich gólov.

Zdroj: TASR/Roman Hanc

Po víťazstve na ľade „kamzíkov“ 7:1 si v domácom prostredí udržali čisté konto a zvíťazili 6:0.

Zápas sme si prehrali v 2. tretine tým, že sme nedokázali eliminovať súpera v priestore pred našou bránkou,“ povedal tréner Popradu Martin Hrnčár.

Tímový výkon

Košičania sa v domácej Steel aréne rehabilitovali za piatkovú prehru 0:4 na ľade Prešova. V súboji tabuľkových susedov nedovolili Popradu stiahnuť bodové manko a navýšili náskok na tohto súpera na 7 bodov. „V druhej tretine to bolo ako na vážkach, šance mali aj Popradčania. My sme boli silní s pukom. Ukázali sme dobrú tímovú prácu. Aj na nedávnom olympijskom turnaji sme sa presvedčili, že nie mená, ale tímový výkon je cesta k víťazstvu. Toho sme sa držali aj my a verím, že to tak bude aj v ďalších zápasoch,“ povedal tréner „oceliarov“ Kalle Kaskinen. Na víťazstve Košičanov sa druhým čistým kontom v sezóne podieľal brankár Andrej Košarišťan, šesť strelených gólov si podelilo šesť hráčov.

Zatiaľ čo domáci kormidelník bol spokojný nielen s výsledkom, ale najmä s predvedenou hrou svojho tímu, opačné pocity mal tréner Popradu. Jeho zverenci hrali v prvej tretine s Košičanmi vyrovnaný hokej, ale v prostrednej sa dopustili viacerých chýb a inkasovali 4 góly. „Zlyhala nám herná disciplína a dostávali sme góly po individuálnych chybách. Keď sa Košičania dostali do vedenia 3:0, tak už bolo ťažké zastaviť ich vlak. V tretej tretine sme chceli upraviť výsledok, ale dostali sme piaty gól, po ktorom už bolo po zápase,“ uviedol Martin Hrnčár.

Chýbali skúsení

Trénerovi „kamzíkov“ v zápase chýbali viacerí hráči vrátane skúsených útočníkov Michaela Vandasa, Dávida Skokana, Coleho Ullyho či obrancov Mikaela Tama a Petra Novajovského. „Ja sa na to určite nebudem vyhovárať. Máme tu ďalších hráčov na to, aby herná disciplína fungovala na sto percent. Musí tam byť obetavosť, blokovanie striel a správne riešenie herných situácií. Opäť sme sa netlačili do streleckých pozícií v útočnom pásme, ale hrali sme v rohoch. Nevyužívali sme na streľbu obrancov a pokiaľ nevystrelíte na bránku aj s tečmi a blokovaním striel, tak nemôžete uspieť,“ poznamenal Hrnčár.

Napriek vysokej prehre našiel tréner Popradu aj jedno pozitívum, ktorým bola hra v oslabeniach: „Hrali sme v nich veľmi dobre, pokrývali sme si priestor. Nedovolili sme domácim zahrať signály, ktoré majú natrénované,“ povedal Hrnčár.

HC Košice – HK Poprad 6:0 (0:0, 4:0, 2:0)

Góly: 27. Mrázik (Volgin), 31. Slovák (Paršin), 37. Ihnačák (McPherson, Mrázik), 39. Volgin (Rogoň), 46. Bartánus (Deyl, Saucerman), 50. Chovan (McPherson). Rozhodovali: Müllner, Valach – Ordzovenský, Šefčík, vylúčení: 5:4 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1468 divákov. Zmeny: 50. Valluš namiesto Tomeka (Pop.)

Zostavy:

Košice: Košarišťan – Romančík, Volgin, Saucerman, Deyl, Šedivý, Novota, Jacko – Bartánus, Slovák, Paršin – Mrázik, Ihnačák, McPherson – Pereskokov, Chovan, Klhůfek – Rogoň, Havrila, Lapšanský

Poprad: Tomek (51. Valluš) – Brejčák, Drgoň, Hudec, Ulrych, Rymsha, Demo, M. Mešár – Svitana, Arniel, Valigura – Livingston, F. Mešár, D. Bondra – Paločko, Bjalončík, Petráš – Stanček, Mlynarovič, Sokoli

OBRAZOM: Debakel Popradu v Košiciach
8
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM