Monika Gécziová Šport

Kynologické preteky a úspech Popradčanov: Novú medzinárodnú skúšku zvládli na jednotku

Veľmi zaujímavú skúšku z výkonu psov sa podarilo absolvovať aj trom psíkom z Canislog klubu v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Kynologické preteky a úspech Popradčanov: Novú medzinárodnú skúšku zvládli na jednotku
4
Galéria
Zdroj: Canislog Poprad

Počas uplynulého víkendu prebehli v nádhernom prostredí ranča KQH v Hrabušiciach kynologické preteky Canislog Cup podľa novej medzinárodnej skúšky IGP BH/VT, čiže skúšky doprovodného psa.

„Je to veľmi zaujímavá skúška z výkonu psov, kde sa dôraz kladie najmä na sociálne správanie psa. Dokonca sa preveruje aj v navodených situáciách, ako je stretnutie sa s cyklistom, skupinou osôb, psov a podobne. V prípade, že sa pes v ktorejkoľvek časti zachová agresívne, musí si skúšku zopakovať,“ vysvetlil Jozef Olearčin z Canislog klub Poprad.

Skúšku sa podarilo úspešne absolvovať aj trom súťažiacim zo športového a kynologického klubu Canislog v Poprade, keď stratili len minimálne počty bodov v časti poslušnosti. Zuzana Krišandová s belgickým ovčiakom Jupíkom, Slavomír Mišurda s nemeckou ovčiačkou Zambou a Oliver Lačný s nemeckým ovčiakom Kallasom potvrdili plnú pripravenosť a predviedli ucelené výkony.

V druhej časti sa rozbehli tréningové štarty Obedience, ktorými sa sledovala príprava na víkendové československé preteky Obedience v Brne. V tejto časti a majstrovskej skúške sa predstavil aj Popradčan Jozef Olearčin s nemeckým ovčiakom Kubom, ktorí potvrdili pripravenosť na nadchádzajúce medzinárodné preteky.

„V tréningových štartoch tu bola možnosť vidieť aj ďalších členov slovenského klubu obedience s rôznou spleťou psíkov s rodokmeňom, ako aj zachránených psov z útulkov, ktorí bravúrne a v plnom nasadení zvládali predpísané cviky vo všetkých kategóriách obedience,“ dodal Olearčin.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM