Rôzne

Letné vlakové spojenie je opäť tu: Z Popradu bude jazdiť Beliansky expres dvakrát denne

Železničné spojenie medzi Popradom, Starou Ľubovňou a poľskou Muszynou bude premávať až do 1. septembra.

Ilustračný obrázok k článku Letné vlakové spojenie je opäť tu: Z Popradu bude jazdiť Beliansky expres dvakrát denne
Zdroj: Severovýchod Slovenska

Od soboty 1. júna bude opäť premávať letné vlakové spojenie z Popradu do poľského mesta Muszyna tzv. Beliansky expres.

Hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja Daša Jeleňová informovala, že vlaky budú jazdiť vždy v sobotu a nedeľu dvakrát denne.

„Beliansky expres po roku opäť ponúka skvelú príležitosť pre všetkých turistov vydať sa do slovensko-poľského pohraničia. Železničné spojenie medzi Popradom, Starou Ľubovňou a poľskou Muszynou bude premávať až do 1. septembra,“ uviedla hovorkyňa.

Kde zastavia

Vlaky z Popradu budú odchádzať počas víkendu o 7.29 h a 15.29 h s príchodom do Muszyny o 9.10 a 17.09 h. Opačným smerom z Muszyny na Slovensko budú vyrážať minútu po 10. a minútu po 18. hodine.

Zastavia tiež v staniciach Plaveč, Stará Ľubovňa, Podolínec, Spišská Belá, Kežmarok a Studený Potok.

„Beliansky expres vytvára pre turistov zo Slovenska a Poľska jedinečné možnosti na spoznávanie ďalších lokalít. Cieľovou stanicou je kúpeľné mesto Muszyna, ktoré je známe svojimi starobylými pamiatkami, množstvom atrakcií a liečivými prameňmi. Pre návštevníkov, ktorí by chceli pokračovať v ceste, sú v Muszyne zabezpečené nadväzné prípojné vlaky do poľskej Krynice,“ doplnila Jeleňová s tým, že vo vlaku je možné prepravovať aj bicykle.

Od 1. júla dôjde aj k zavedeniu regionálnych autobusov s možnosťou prepravy bicyklov na trase Stará Ľubovňa – Haligovce – Lesnica, chata Pieniny.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM