Monika Vengrínová Rôzne

Ľudia svojimi hlasmi rozhodli: Už je známe, kde v Poprade nainštalujú prvý psí pisoár!

Len pred pár dňami sme vás informovali o plánovanej novinke v našom meste. Tou má byť prvý psí pisoár v Poprade. O jeho umiestnení mali rozhodnúť samotní Popradčania. Ako to napokon dopadlo?

Ilustračný obrázok k článku Ľudia svojimi hlasmi rozhodli: Už je známe, kde v Poprade nainštalujú prvý psí pisoár!
Foto: Mesto Poprad

Popradská samospráva sa rozhodla pre trojmesačnú testovaciu prevádzku prvého vlastného verejného pisoáru pre psov. „Psí pisoár má jednoduchú konštrukciu a vhodným umiestnením dokáže ochrániť detské ihriská a ostatnú občiansku vybavenosť či zeleň od psieho značkovania. V prípade, že sa tieto zariadenia osvedčia a stretnú s pozitívnou odozvou, je samospráva pripravená inštalovať ich na ďalšie miesta v meste,“ uviedol prednosta MsÚ v Poprade Róbert Bujalka.

O jeho umiestnenie mesto požiadalo samotných obyvateľov Popradu, ktorý sa mohli vyjadriť v ankete. Spolu prišlo 106 hlasov, pričom najviac, až 35 dostalo najväčšie popradské sídlisko starý Juh. Nasledoval Juh III s 27 hlasmi, Centrum so 16 hlasmi a rovnako 16 hlasov dostalo sídlisko Západ. Mestskej časti Veľká sa ušlo šesť hlasov, Spišskej Sobote päť a jeden hlas dostali Matejovce.

Na základe výsledkov ankety bude testovací pisoár inštalovaný vo víťaznej lokalite. „Presnejšie miesto vybral jeden z hlasujúcich. Pôjde o okolie tzv. Južného parku,“ dodal hovorca mesta Poprad Marián Galajda s tým, že k samotnej inštalácii dôjde v priebehu budúceho týždňa.

Môže vás zaujímať:

Poprad chce komplexne riešiť psiu otázku: Pozrite si čerstvú novinku + chystané kroky!

Psí útulok pod správou mesta: Čo všetko sa zmenilo a čo sa v blízkej dobe ešte len zmení?

Štvornohí havkáči, ktorým ľudia môžu rozžiariť oči: Tieto psíky v Poprade hľadajú nový domov! FOTO

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM