Monika Gécziová Rôzne

Luxusné superšportiaky na pomoc onkologicky chorým detičkám: Jedinečná rally zavíta aj do Popradu

Jedinečná charitatívna jazda naprieč Slovenskom má za cieľ pomôcť deťom s onkologickým ochorením. Vidieť luxusné superšportové autá a prispieť tým, ktorí to najviac potrebujú, tak budeme môcť aj v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Luxusné superšportiaky na pomoc onkologicky chorým detičkám: Jedinečná rally zavíta aj do Popradu
Zdroj: TASR

Peter Jakabovič, Daniel Čačala, Daniel Minárik a Michal Krajčír sú štyria kamaráti, ktorí spoločne založili Občianske združenie Rally Radosti a v jeho mene sa rozhodli spojiť príjemné s užitočným. Hlavným cieľom charitatívnej akcie, ktorú organizujú v druhý júnový víkend, je spojiť ľudí s rovnakou záľubou, aby sa spoločne angažovali a pomohli dobrej veci.

„Nápad usporiadať Rally Radosti a prísť s niečím väčším prišiel postupne. Spočiatku som začínal organizovať menšie akcie na pomoc jednotlivcom na západnom Slovensku, avšak postupná podpora kamarátov a ich širšieho okolia ma povzbudila, aby sme dali dokopy väčší tím a skúsili spraviť niečo väčšie. A tak sa po mnohých stretnutiach a hodinách vymýšľania, organizovania a dohadovania zrodila RalIy Radosti,“ vysvetľuje Peter Jakabovič, zakladateľ rovnomenného občianskeho združenia a dodáva: „Verím, že vďaka tejto rally dokážeme zozbierať oveľa viac peňazí a pomôcť tak oveľa viac rodinám, ktoré to potrebujú.“

Charitatívna jazda, ktorej generálnym partnerom je spoločnosť BMW Slovensko, začína 7. júna v Trnave a končí 9. v Trenčíne. Medzitým bude mať zastávku v ďalších štyroch mestách, medzi ktorými nebude chýbať ani Poprad. V našom meste tak kolónu tridsiatich luxusných superšportiakov môžete vidieť v sobotu 8. júna o 13:00 hodine na Nám. sv. Egídia. Okrem sprievodného programu sa tu tiež budú zbierať peniažky, z ktorých 100% poputuje onkologicky chorým deťom.

„Veríme, že ľudia radi podporia dobrú vec a okrem toho, že sa prídu pozrieť na krásne a netradičné autá, podporia zbierku a pomôžu tak tým, ktorí to najviac potrebujú,“ vysvetľuje Michal Krajčír z OZ a dodáva: „Okrem transparentného účtu, na ktorý posielame spolu s účastníkmi Rally Radosti výťažok z registračného poplatku, budeme mať na námestiach pripravenú aj klasickú zaplombovanú offline kasičku, do ktorej bude môcť prispieť ktokoľvek, kto príde túto rally podporiť na námestia. Dúfame, že výslednú zbierku posilníme aj týmto spôsobom a spoločne dokážeme vyzbierať zaujímavú sumu, z ktorej, samozrejme, 100 % pôjde na charitatívne účely.“

Kolóna Rally Radosti bude po celý čas sprevádzaná policajnými hliadkami, organizátori sa tak vopred ospravedlňujú všetkým cestujúcim, ktorých táto kolóna zdrží čo i len minútu. „Veríme, že nájdete pochopenie pre náš spoločný cieľ – pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú,“ vysvetľuje Jakabovič.

Pre tých, ktorí majú záujem zaradiť sa do kolóny týchto áut, Rally Radosti už otvorilo registráciu, pričom účastnícky poplatok do kolóny je 300 eur a pokrýva organizačné náklady za šoféra a spolujadzca. Zvyšná suma bude pripočítaná do zbierky na transparentnom účte, takže práve účastníci charitatívnej jazdy, budú prvými dobrovoľnými prispievateľmi do zbierky a ambasádormi tohto dobročinného projektu.

Ľudia s dobrým srdcom tiež majú možnosť prispieť akoukoľvek sumou aj priamo na transparentný účet OZ Rally Radosti: SK70090000000­05156632621. Viac informácií sa dozviete na Facebooku alebo Instagrame Rally Radosti.

foto: ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM