Monika Gécziová Iné športy

Medailová žatva popradských karatistov: Z Kežmarku si ich priviezli pätnásť

Karatisti z Central klubu Poprad sa opäť pýšia úspechmi. Priamo pod Kežmarským hradom si vybojovali pätnásť medailí.

Ilustračný obrázok k článku Medailová žatva popradských karatistov: Z Kežmarku si ich priviezli pätnásť
13
Galéria
Foto: CKK Poprad

Ešte v posledný marcový víkend sa v Kežmarku uskutočnilo štvrté a zároveň posledné kolo Žiackej ligy v karate, kde sa karatistom z Central karate klub Poprad mimoriadne darilo. Vybojovali tu pätnásť medailí, z toho štyri zlaté, štyri strieborné a sedem bronzových. V časti súťaže agility si Alžbeta Mačuteková odniesla z kategórie šesťročných zlato a Sára Rigová z kategórie sedemročných bronz.

„V súbornom cvičení kata sa v kategórii kata dievčat 5–7 rokov vo finále stretli Alžbeta Mačuteková a Sára Rigová, kde napokon Sára zinkasovala zlato a Alžbeta striebro. V kategórii kata dievčatá 8–9 rokov začiatočníčky sa na 2. mieste umiestnila Sofia Kurucová,“ uviedla Ivana Kucová z Central karate klub Poprad s tým, že v tej istej kategórii, ale pokročilé sa tiež na 2. mieste umiestnila Alexandra Lajošová. V kategórii kata kadetky si bronz vybojovala Alexandra Janíková a taktiež Jakub Dzugas v kategórii kata chlapci 5–7 rokov.

V športovom zápase kumite sa Centralistom darilo taktiež výborne. Zlato si do Popradu odniesla Alžbeta Mačuteková v kategórii kumite dievčatá 5–7 rokov do 24 kilogramov a aj Sára Rigová v tej istej kategórii, ale nad 24 kilogramov. „V kategórii dievčat 8–9 rokov do 30 kilogramov sa na 3. mieste umiestnila Tamara Mačuteková a v tej istej kategórii, ale 8–9 ročných nad 30 kilogramov si taktiež bronz vybojovala Alexandra Lajošová. Striebornú medailu si odniesla Karin Jakubčáková v kategórii kumite dievčatá 10–11 rokov nad 40 kilogramov,“ vymenovala úspechy svojich zverencov Kucová a dodala, že bronzové medaile vybojovali aj chlapci a to Andrej Farkaš v kategórii kumite mladší žiaci do 40 kilogramov a Adam Sedmák v tej istej kategórii, ale nad 40 kilogramov.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM