Pavol Hrabovský Kultúra

Medvedie dni, Gizka Oňová a Lenka Filipová: TOP udalosti na týždeň v Poprade a okolí

Tento týždeň je opäť nabitý zaujímavými udalosťami, ktoré si nemôžete nechať ujsť. Inšpirujte sa redakčným výberom z množstva unikátnych akcií.

Ilustračný obrázok k článku Medvedie dni, Gizka Oňová a Lenka Filipová: TOP udalosti na týždeň v Poprade a okolí
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Popradčania sa o zábavu naozaj nemusia obávať. Posledný júlový týždeň prinesie bohatú nádielku zaujímavých udalostí, ktoré si nemôžete nechať ujsť. Vyberiete sa na medvedí festival, či zakončíte júl koncertom na námestí? Inšpirujte sa redakčným výberom najlepších udalostí tohto týždňa.

Metallica

27.júla o 19:00 hod., Námestie sv. Egídia

Utorkový revival si pre vás tentokrát nachystal poriadnu metalovú nálož. Predstaví sa vám kapela Scream Inc., ktorá sa špecializuje v revivale metalovej legendy – kapely Metallica. Na námestí tak zaznejú najväčšie skladby zoskupenia, ktoré si získalo priaznivcov na celom svete. Nenechajte si ujsť výber toho najlepšieho z albumov ako: Master of Puppets, Ride The Lightning, St. Anger, či Hardwired to Self-Destruct.

Folklórny súbor Vargovčan

28.júla o 19:00 hod., Námestie sv. Egídia

Táto streda sa bude opäť niesť v znamení folklóru. Zabávať vás bude folklórny súbor Vargovčan, ktorý pochádza z Hanušoviec nad Topľou. Ten oslávil už desiaty ročník svojho pôsobenia. Za ten čas nazbieral množstvo skúseností a jedinečných choreografií, ktoré vám tanečníci a tanečnice predvedú, priamo na námestí. Folklórna zábava, ktorá vás dozaista roztancuje.

Dj EKG – Študentská párty

28. júla 21:00 hod., Surprise

Čo poviete na zábavu v strede týždňa? Žiadny problém. DJ EKG prichádza do Popradu, kde zo stredajšej noci urobí zážitok plný elektronickej hudby, pozitívnej energie a predvedie šou, na ktorú len tak nikto nezabudne. Čaká vás special stage a light & laser & LED & CO2 show. Ako podpora prichádza miestny rezident DJ Schnappi. Akcia, ktorú si žiaden študent nemôže nechať ujsť a na ktorú ešte dlho nezabudne.

Don Quichot a Sancho Panza

29. júla o 19:00 hod., Námestie sv.Egídia

Divadlo Commedia vám v Poprade predvedie legendárnu komédiu o Donovi Quichotovi, ktorú pozná celý svet. Chudobný Quichot sa pri čítaní románu zblázni. Napadne mu stať sa rytierom. Chce brániť všetky siroty, vdovy a panny, ktoré ho budú potrebovať. Sprievodcu mu robí Sancho Panza, ktorý je na jeho púti hlasom rozumu. Spolu zažívajú bláznivé situácie plné satiry. Klasická komédia, ktorú rodáci z Popradu odohrajú pre Popradčanov na námestí, už tento štvrtok.

Vizionár da Vinci

30. júla – 1. augusta 9:00 – 18:00 hod., Tatranská galéria

Výstava legendárneho vynálezcu, hudobníka, sochára a maliara vás zavedie späť do renesančného Talianska. Leonardo da Vinci vám predvedie to najlepšie zo svojej geniálnej tvorby. Na výstave uvidíte 40 detailných kópií vynálezov. Nájdeme tu predchodcu automobilu, zrkadlovú sieň, pohyblivú obliehaciu vežu, padák, katapult, perpetuum mobile, ornitoptéru a loď s pedálmi. Niektoré z modelov si budete môcť aj vyskúšať.

Lenka Filipová

30. júla o 19:00 hod., Námestie sv. Egídia

Česká speváčka, šansoniérka, gitaristka, skladateľka a textárka sa vám predstaví už tento piatok na popradskom námestí. Lenka Filipová je ďalšou interpretkou, ktorej bude patriť pódium medzi dvoma kostolmi. Nenechajte si ujsť najznámejšie skladby ako: Zamilovaná, Prí se tomu říká láska, Za všechno múže čas a mnohé ďašie, dnes už legendárne skladby.

PROJECT X

30. júla od 21:00 hod., Rock Fabric

Popradčania sa konečne dočkali. Dlho očakávaná študentská párty sa uskutoční už tento piatok. Nebude to však zábava, na ktorú sú Popradčania zvyknutí. Čaká vás najväčšia študentská párty vo festivalovom štýle a našliapaný lineup, poskladaný z českých a slovenských DJ-ov. Nebudú chýbať ani atrakcie ako Cryo Show, Laser Show, lightsticks a vystreľovacie konfety. Párty, na ktorej sa rozhodne nudiť nebudete.

Madam slúžka

31. júla o 20:00 hod., Námestie sv. Egídia

Bohatý pár Anne a Bob sa rozhodnú oživiť svoj vzťah. Presťahujú sa do zámku v romantickom Paríži. Pri príprave luxusnej večere sa však zistí, že je stôl prestretý len pre trinásť hostí. To však poverčivá majiteľka sídla nemôže dovoliť. Rozhodne sa prezliecť svoju oddanú služobníčku Máriu za štrnástu aristokratku, ktorá sa pripojí k spomínanému stolu. Stačí však málo a Mária si začne svoju novú úlohu patrične užívať. Ďalšie zábavné kino, ktoré vás čaká na námestí v Poprade.

Gizka Oňová a AT Band

1. augusta o 15:00 hod., Námestie sv. Egídia

Najznámejšia svokra na Slovensku Gizka Oňová sa vám spolu s AT Band predstaví na popradských doskách. Neprichádza však s prázdnymi rukami. Tešiť sa môžete na pestrý program, spolu s výberom najzaujímavejších a najlepších hitov samotnej Gizely. Nenechajte si ujsť vystúpenie, v ktorom nebude núdza o dobrú náladu.

Nenechajte si ujsť ani tieto udalosti vo Vysokých Tatrách:

Tatranský vínny festival

30. júla od 15:00 hod., Hotel FIS, Štrbské Pleso 31. júla od 15:00 hod., Grandhotel Praha, Tatranská Lomnica

Lahodné víno a prostredie Vysokých Tatier? Práve to vás čaká v tatranskom kraji už tento piatok. Vínny festival vám ponúkne hneď sedem druhov vín, ktoré bude možné degustovať. Tie sú od slovenských a českých vinárov. Okrem dobrého vína vás čaká aj ochutnávka rôznych produktov od slovenských farmárov v rytme ľudovej hudby.

Medvedie dni 2021

31. júla – 1. augusta, Hrebienok

Tradičný medvedí festival sa opäť vracia na Hrebienok, kde si budete môcť užiť dva dni plné zábavy. Malých medvedích nadšencov čaká množstvo zábavno-vzdelávacích aktivít, hier, súťaží a pódiové vystúpenie, ktoré bude zamerané na rodičov. V sobotu vás programom bude sprevádzať moderátor Laco Cmorej.

V nedeľu to bude Marián Čekovský spolu s kapelou. Zabávať vás bude aj interpreti ako: Sima Martausová, Divadlo Actores, Škola Tanca Credance, Kaprálikovci a ďalší. Všetky deti pozor! Každé dieťa, ktoré si donesie na Hrebienok plyšového medveďa, dostane darček. Nenechajte si ujsť jedinečný festival v samotnom srdci Vysokých Tatier.

Ako pokračujú práce na druhej ľadovej ploche v Poprade? To uvidíte v priloženej galérií.

Nenechajte si ujsť dianie z celého Slovenska na portáli Dnes24.sk

Práce na druhej ľadovej ploche pokračujú
7
Galéria

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM