Martin Sýkora Rôzne

Medzinárodné cyklistické preteky budú v Poprade po tridsaťročnej prestávke

Medzinárodné cyklistické preteky sa vrátia pod Tatry! V Poľsku prezentovali projekt s názvom Karpatské preteky kuriérov, ktoré povedú Poľskom, Slovenskom a Maďarskom.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodné cyklistické preteky budú  v Poprade po tridsaťročnej prestávke
Zdroj: poprad.dnes24.sk

Poprad etapovým mestom

Medzinárodné cyklistické preteky v kategórii U-23 pod názvom Karpatské preteky kuriérov sa uskutočnia od 28. apríla do 3. mája.2018 na území Poľska, Slovenska a Maďarska. Poľské etapové mestá sú Tarnów, Tuchów, Nowy Sącz, Szczawnica, Niedzica, Oświęcim a Jablonka. Slovenské etapové mestá sú Poprad, Stará Ľubovňa a Trstená. Maďarské etapové mestá sú Veszprém a Pápa. Na listine štartujúcich tímov sú napr. národné tímy z Poľska, Slovenska, Ukrajiny, Fínska a športové tímy z Nemecka, Maďarska, Talianska, Holandska, Slovinska atď.

Zdroj: poprad.dnes24.sk

Bicykle spájajú ľudí

Riaditeľom slovenského diplomatického inštitútu vo Varšave je Popradčan Adrián Kromka, ktorý v príhovore vyzdvihol význam tohto medzinárodného športového podujatia. „Preteky spájajú a zároveň prezentujú i propagujú účastnícke krajiny ako aj jednotlivé etapové mestá. Vďaka spolupráci s riaditeľom pretekov Tomaszom Wójcikom sa podarilo po ročnej prestávke bez Slovenska opäť vrátiť preteky do slovenských miest a do mesta Poprad dokonca po tridsaťročnej prestávke,“ povedal Kromka. Význam tohto podujatia pre prehlbovanie vzájomnej spolupráce vo svojom príhovore vyzdvihol aj riaditeľ Maďarského inštitútu kultúry vo Varšave János Tischler.

Projekt sa koná pod patronátom Ministerstva zahraničných vecí Poľskej republiky a je symbolom spolupráce krajín V4. Preteky vznikli za účelom pripomenutia spolupráce ilegálnych skupín z krajín V4 počas II. svetovej vojny a v súčasnosti patria medzi dôležité cyklistické mládežnícke preteky v kalendári Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI).

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM