Rôzne

Mega akcia pre celé rodiny: Do Tatier opäť zavítajú Snežné psy

Už počas nastávajúceho víkendu budú Vysoké Tatry opäť po roku patriť Snežným psom. Deti čaká dobrodružstvo pri expedičnej hre, tešiť sa môžete na živú sochu Amundsena a pripravený je i bohatý sprievodný program.

Ilustračný obrázok k článku Mega akcia pre celé rodiny: Do Tatier opäť zavítajú Snežné psy
Zdroj: Dnes24.sk

Počas najbližšieho víkendu 9. a 10. februára sa uskutoční jubilejný desiaty ročník populárneho rodinného podujatia Snežné psy, a to priamo pod rozprávkovým Lomnickým štítom.

Zasnežené hory a desiatky psíkov vytvoria pri medzistanici Štart na svahu Čučoriedky západ v stredisku Tatranská Lomnica jedinečnú atmosféru polárnych expedícií. Skutočné dobrodružstvo zažijú deti počas oboch dní v expedičnej hre „Od pólu k pólu“, ktorá bude prebiehať na 12 stanovištiach. Zážitky detí v špeciálnej hre založenej na dobrodružstve objavovania ešte viac umocní živá socha svetoznámeho polárnika Amundsena.

„Deti budú plniť rôzne úlohy, budú si môcť vyskúšať jazdu na ozajstnom psom záprahu, uvidia v akcii lavínové psíky záchranárov Horskej záchrannej služby, ktoré predvedú, ako dokážu zachraňovať ľudí spod lavíny. Pripravený je aj bohatý sprievodný kultúrny program tak, aby každý, kto nás navštívi, odchádzal s jedinečnými zážitkami,“ uviedol manažér obchodu a marketingu strediska Vysoké Tatry Lukáš Brodanský.

O skvelú atmosféru na pódiu sa postará hudobná skupina Hevi Dubi Komiks Band, ktorá spieva texty známeho slovenského básnika, prozaika, a autora literatúry pre deti – Daniela Heviera. Nebude chýbať vystúpenie tanečnej skupiny Art Dance, Dog Dancing, učebné metódy a postupy pre základnú výchovu psíkov, či rôzne hry a súťaže o skvelé ceny s moderátorom podujatia – Lacom Cmorejom.

Špeciálnym bonusom pre všetky deti, ktoré si so sebou do Tatier prinesú svojho plyšového psíka, bude pekný darček. Počas podujatia je pre peších turistov pripravená aj špeciálna cena lístkov na lanovku z Tatranskej Lomnice na stanicu Štart. Pestrý a zábavný víkendový program začína po oba dni vždy o 10:00 hodine.

foto: ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM