Monika Vengrínová Hokej

Mesto dá hokejovému klubu 150 000 eur: Vyriešil sa aj problém s obrazovkou na štadióne!

Pre mnohých fanúšikov hokeja i samotný popradský klub bolo najočakávanejším bodom mestského zastupiteľstva hlasovanie o finančnej podpore klubu zo strany mesta.150 000 eur nakoniec poslanci schválili. Poslanci sa zaoberali aj veľkoplošnou obrazovkou.

Ilustračný obrázok k článku Mesto dá hokejovému klubu 150 000 eur: Vyriešil sa aj problém s obrazovkou na štadióne!
Zdroj: TASR

O záchrane popradského hokeja sme písali tu. Finančnú dotáciu na športovú činnosť HK Poprad vo výške 150 tisíc eur nakoniec poslanci schválili. Podobne ako Jan Telenský, ktorý do hokeja investuje aj tento rok, a to rovnakú čiastku ako mesto, si však dali podmienku kontrolovať výdavky klubu a vykonať tu hĺbkový audit. Hlavná mestská kontrolórka však ubezpečila, že to, kam sa investujú mestské peniaze v rámci hokejového klubu, mesto každoročne dôkladne preveruje.

Podmienkou je audit a kontrola financií

Poskytnutá čiastka bude slúžiť na chod klubu do konca kalendárneho roka, pričom dlhy klubu zaplatí spomínaný podnikateľ Telenský. Podľa slov poslanca Mariána Barillu však existuje len jediná možnosť, ako kontrolovať celý chod klubu, nielen to, kam putujú mestské financie. „Jedinou cestou je hľadať partnerov zo súkromného sektora. Preto som rád, že pán Telenský si svoj príspevok podmienil auditom. Je dôležité, aby sme tu znova nesedeli takto o rok a znova neriešili záchranu klubu. Súhlasím preto, aby v Poprade hrali najmä mladí odchovanci doplnení staršími hráčmi, a aby klub konečne hospodáril s vyrovnaným rozpočtom,“ povedal Barilla.

Popradská samospráva zároveň zaplatí prenájom časomiery a videosystému pre rozhodcov na štadióne v rámci nadchádzajúcej sezóny. O probléme s veľkoplošnou obrazovkou sme vás informovali pred pár mesiacmi. V tom čase poslanci schválili prenájom obrazovky za takmer 2000 eur na zápas. Dnes sa poslanci k téme obrazovky vrátili. Vzhľadom na krátkosť času, ako tvrdí vedenie mesta, nebolo možné zakúpiť novú techniku, preto sa pristúpilo k rokovaniu s bratislavskou spoločnosťou Trik, s.r.o., ktorá popradskú techniku vlastní.

Obrazovka je pre túto sezónu k dispozícii

Veľkoplošná obrazovka s celým systémom sa tak napokon na štadióne zachová. Vyplýva to z požiadaviek zo strany verejnosti, hokejových priaznivcov, rozhodcov a funkcionárov slovenského hokeja, aby sa udržala súčasná úroveň zobrazovania priebehu športových zápasov a úroveň podmienok pre prácu rozhodcov, a to na dobu určitú do 30. apríla 2015.

Systém bude mať mesto k dispozícii na všetky zápasy extraligy, ako i na ďalšie, ako napríklad Tatranský pohár či blížiaci sa zápas hviezd, pričom predbežne dohodnutá cena za poskytovanie uvedenej služby predstavuje čiastku 2760 eur s DPH mesačne. Celková odhadovaná cena pre rok 2014 tak bude vo výške asi 9900 eur s DPH. „Myslím si však, že by sme ale mali nájsť trvalé a vhodné riešenie, aby sme túto obrazovku mali v Poprade natrvalo,“ dodal Barilla.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM