Správy

Mesto v tomto roku musí zvýšiť svoje výdavky: Na čo sa v Poprade použijú peniaze?

Ráta sa napríklad aj so zvýšením kapacity mestského útulku a vybudovaním oplotených výbehov pre psy. Na to pôjde ďalších 250-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Mesto v tomto roku musí zvýšiť svoje výdavky: Na čo sa v Poprade použijú peniaze?
Zdroj: visitpoprad.sk

Mesto Poprad zvýši svoje výdavky v tomto roku na viaceré kapitoly o takmer 4,5 milióna eur. Vyplýva to z predloženého materiálu, ktorý na stredajšom zastupiteľstve schválili mestskí poslanci.

Niektoré nezrealizujú

Zároveň však v tomto roku navrhla samospráva nerealizovať niektoré stavby v celkovej hodnote viac ako 1,8 milióna eur. A celkovo znížiť výdavkové položky o takmer 2,15 milióna eur.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Vzhľadom na enormne rastúce náklady na energie sa rozpočet výdavkov zvýši o dva milióny eur, konkrétne na zníženie energetickej náročnosti školských budov.

Škola na Francisciho

„Rekonštrukciou objektov sa očakáva zlepšenie ich tepelno-technických a energetických vlastností, zníženie energetickej náročnosti, nákladov na vykurovanie a elektrickú energiu, zlepšenie kvality obalových konštrukcií a vnútorného tepla,“ uvádza radnica v materiáli. Ďalších 550-tisíc eur vyčlenili poslanci na prístavbu a prestavbu časti Základnej školy na Francisciho ulici.

Viac správ z Popradu:

Zároveň došlo k zvýšeniu výdavkov na rekonštrukciu verejného osvetlenia vo výške 880-tisíc eur, pričom z toho 780-tisíc eur pôjde na obnovu svietenia na uliciach Rožňavská a Štefánikova.

Enormný nárast

„Z projektovej dokumentácie vyplýva, že schválené finančné prostriedky sú nepostačujúce v súvislosti s enormným nárastom cien oproti minulému roku, keď bol spracovaný odhad nákladov,“ zdôvodnilo mesto. Okrem toho sa ráta aj so zvýšením kapacity mestského útulku a vybudovaním oplotených výbehov pre psy, na čo pôjde ďalších 250-tisíc eur.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM