Peter Handzuš Správy

Mestskí policajti inovujú: V autách im pribudli tablety so špeciálnou aplikáciou

Tablety boli nainštalované do dvoch služobných motorových vozidiel za cieľom zefektívniť činnosť hliadok v uliciach.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti inovujú: V autách im pribudli tablety so špeciálnou aplikáciou
Foto: Jarka Hlaváčová

Prostredníctvom tabletov získajú mestskí policajti prístup do všetkých evidencií, ktoré sú nevyhnuté pre ich činnosť, či už sa jedná o evidenciu osôb, evidenciu priestupkov, evidenciu majiteľov psov či vodičov a vozidiel taxi služieb, hľadaných osôb, resp. veci po ktorých je vyhlásené pátranie. „Prístup do týchto evidencií bude samozrejme podriadený určitým režimovým opatreniam, aby sme v maximálnej miere zamedzili zneužívaniu osobných údajov“ ozrejmil náčelník mestskej polície Poprad Marián Gardoš.

Pokiaľ sa doteraz hliadka stretla s protiprávnym konaním musela danú osobu predviesť na útvar mestskej polície za účelom zistenia totožnosti. „Tieto dáta budú prístupné 24 hodín a tak môžu hliadky priamo na mieste skontrolovať totožnosť priestupcov a nemusia, ich predvádzať na útvar,“ uviedol náčelník mestskej polície Poprad Marián Gardoš.

V súčasnej dobe sa tablety nachádzajú v dvoch motorových vozidlách a do budúcna sa ráta s inštaláciou do všetkých vozidiel mestskej polície Poprad. Inštalácia týchto tabletov je ďalším krokom k a zefektívneniu činnosti modernizácií. V najbližšej dobe by malo dôjsť k podpisu zmluvy medzi Ministerstvom vnútra SR a mestom Poprad. Na základe tejto zmluvy by sa mestská polícia Poprad mala stať jednou z prvých mestských polícií na území Slovenskej republiky, ktorá bude mať online prístup do evidencie motorových vozidiel v rozsahu, ktorý je nevyhnutne potrebný pri plnení úloh mestskej polície v rámci zabezpečovaní verejného poriadku na území mesta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM