Pavol Hrabovský Futbal

Milióny eur pre futbalové kluby: TOĽKOTO smeruje do okresu Poprad

Slovenský futbalový zväz rozdelil financie na podporu výstavby, rekonštrukcie a dobudovania futbalovej infraštruktúry. Kto uspel z nášho okolia?

Ilustračný obrázok k článku Milióny eur pre futbalové kluby: TOĽKOTO smeruje do okresu Poprad
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu (SFZ) na svojom zasadnutí v utorok 5. novembra 2019 schválil návrh pracovnej komisie týkajúci sa rozdelenia finančných príspevkov v rámci projektu podpory rekonštrukcie, výstavby a dobudovania futbalovej infraštruktúry v rokoch 2019–2021. Informoval o tom SFZ na svojej stránke.

Ako ďalej uvádza, v rámci tohto projektu bolo rozdelených 3,5 milióna eur, ktoré poputujú obciam a amatérskym klubom z celého Slovenska a sú určené na rozvoj infraštruktúry, ktorú využívajú mládežnícke družstvá.

V zozname podporených uchádzačov sa nachádza 298 klubov a obcí zo všetkých štyroch regionálnych futbalových zväzov, ktoré spadajú pod SFZ. Bratislavský futbalový zväz mal 30 úspešných žiadateľov o príspevok, Západoslovenský futbalový zväz 90, Stredoslovenský futbalový zväz 86 a Východoslovenský futbalový zväz 92 úspešných žiadateľov.

Z Popradského okolia si najviac odnáša klub FK Vysoké Tatry, ktorý obdrží dotácie v hodnote 20 000 eur. Informácia vyplýva z dokumentu, ktorý zverejnil SFZ.

Spomedzi ostatných žiadateľov si z Popradského okresu odnášajú dotáciu aj obec Štrba a FK Gerlachov v hodnote 10 000 eur. Celkový zoznam žiadateľov nájdete na TU.

V priloženej galérií si môžete pripomenúť odovzdávanie pamätných dresov klubu FK Vysoké Tatry.

Sledujte nás aj na našom FacebookuInstagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Popradu a okolia.

Odovzdávanie pamätných dresov FK Vysoké Tatry 09/2018
7
Galéria
Foto: Martin Sýkora

Hl. foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM