JAB Rôzne

Milovníci bicyklovania, toto vás určite poteší: Štyri dediny na Spiši dostali super nápad!

Dobrá správa pre všetkých milovníkov cyklistiky. Štyri dediny, ktoré ležia na Spiši, prezradili naozaj zaujímavý plán. A ten určite poteší mnohých milovníkov jazdy na dvoch kolesách.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci bicyklovania, toto vás určite poteší: Štyri dediny na Spiši dostali super nápad!
Zdroj: Dnes24.sk

Štyri obce na Spiši, ležiace v blízkosti Slovenského raja, chcú aby ich spojila cyklotrasa. Zámerom je vybudovať cyklochodník, ktorý povedie pozdĺž národného parku.

Výstavbu cyklotrasy plánujú obce Spišské Tomášovce, Letanovce, Hrabušice a Smižany. „Cyklochodník sme sa rozhodli vybudovať z dôvodu rozšírenia služieb v cestovnom ruchu a zároveň odbúrať autá, ktoré sa v Slovenskom raji nachádzajú,“ uviedla starostka obce Spišské Tomášovce Zuzana Nebusová.

Cyklotrasa by podľa nej mala do regiónu priniesť viac zdravších ľudí či zapojenie sa mládeže do športu, nakoľko svoj život netrávia aktívne. „V prípade, že zriadime aj požičovňu bicyklov, rátame aj s nárastom turistom,“ doplnila starostka.

Podľa Nebusovej majú obce právoplatné územné rozhodnutie a v súčasnosti pracujú na realizačnom projekte a na stavebnom povolení. „Na projekt potrebujeme okolo jeden milión eur, ktoré chceme získať prostredníctvom výziev z eurofondov. Taktiež prispejú aj všetky obce, ktorých sa tento projekt týka,“ uviedla starostka Spišských Tomášoviec.

Trasa má viesť od obce Smižany, cez Spišské Tomášovce, kataster Letanoviec a zároveň po obec Hrabušice. Jej dĺžka má byť sedem kilometrov. „Pri realizačnom projekte dopracujeme aj odbočenia v Spišských Tomášovciach na Čingov, v Letanovciach na Letanovský mlyn a v Hrabušiciach na turistické stredisko Podlesok,“ dodala Nebusová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM