Krimi

Mimoriadna krádež pod Tatrami: Zlodeji ukradli tovar za vyše 105-tisíc eur

Piati páchatelia rozbili sklenenú výplň vchodových dverí, vošli dnu a porozbíjali sklenené regály, kde bol tovar vystavený.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadna krádež pod Tatrami: Zlodeji ukradli tovar za vyše 105-tisíc eur
Zdroj: TASR

Zlodeji ukradli z predajne v Kežmarku tovar za viac ako 105-tisíc eur, prípad vyšetruje polícia. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že ku krádeži došlo vo štvrtok (6. 6.) približne dve hodiny po polnoci.

Zlodeji vykradli predajňu s fotografickým a digitálnym tovarom.

„Piati páchatelia rozbili sklenenú výplň vchodových dverí, vošli dnu a porozbíjali sklenené regály, kde bol tovar vystavený. Zamerali sa na drahý tovar, čo mohli, to vzali a ušli na osobnom vozidle,“ priblížila hovorkyňa s tým, že majiteľovi predajne vznikla škoda aj poškodením zariadenia, ktorú predbežne vyčíslili na 1500 eur.

„Prípad rieši vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku, ktorý začal trestné stíhanie pre zločin krádeže spáchaný v súbehu s trestným činom poškodzovanie cudzej veci. Skutky boli spáchané formou spolupáchateľstva,“ dodala Ligdayová. Vzhľadom na výšku spôsobenej škody hrozí páchateľom podľa zákona trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM