Samospráva

Miznutie kvetinovej výzdoby na cyklo lávkach v Poprade: Polícia prijala opatrenia na odhalenie páchateľov

Kvetinová výzdoba, ktorú mesto Poprad ešte začiatkom mája umiestnilo na lávky zrealizované v rámci cyklistického chodníka, mizne.

Ilustračný obrázok k článku Miznutie kvetinovej výzdoby na cyklo lávkach v Poprade: Polícia prijala opatrenia na odhalenie páchateľov
Zdroj: Mesto Poprad

„Keďže išlo o mohutné konštrukcie, mesto sa snažilo tento konštrukčný prvok zjemniť a to tak, že na lávky umiestnilo závesné kvetináče s bohatou kvetinovou výzdobou,“ informovala hovorkyňa Mesta Poprad Jarmila Hlaváčová s tým, že táto výzdoba slúži aj ako estetický doplnok a vytvára krajšie prostredie pre obyvateľov, ale i návštevníkov mes­ta.

„Vzhľadom na to, že máme pokročilé letné obdobie je náročné túto kvetinovú výzdobu vysádzať a opätovne ju znovu inštalovať na lávky, navyše to mesto stojí nemalé finančné prostriedky“, uviedla vedúca odboru výstavby MsÚ v Poprade Kristína Horáková a dodala, že z mostov od mája zmizlo spolu sedem takýchto kvetináčov s kvetinovou výzdobou.

„Mestská polícia už prijala opatrenia na zabránenie krádeži týchto kvetináčov a taktiež opatrenia na odhalenie páchateľa, resp. páchateľov týchto skutkov. Chceli by sme poprosiť aj občanov, aby v prípade že dochádza k poškodzovaniu či už mestského, alebo akéhokoľvek iného majetku túto skutočnosť okamžite nahlásili na linku mestskej polície 159 a z našej strany budú okamžite prijaté adekvátne opatrenia“, doplnil náčelník Mestskej polície Poprad Marián Gardoš.

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM