Martin Sýkora Správy

Most na Francisciho ulici by mali dokončiť v druhej polovici augusta

Dobrá správa pre popradských motoristov, a nielen pre nich. Most na ulici Francisciho sa čoskoro dočká dokončenia rekonštrukcie. Nový školský rok už by mal byť hotový.

Ilustračný obrázok k článku Most na Francisciho ulici by mali dokončiť v druhej polovici augusta
2
Galéria

Rekonštrukcia mosta na Francisciho ulici v Poprade, ktorá začala ešte na jar, pokračuje betónovaním rímsy a sanačnými úpravami opôr a krídel. „Po oddebnení sa práce presunú na druhú stranu objektu. Po ukončení týchto prác budú položené živičné povrchy,“ informoval hovorca mesta Poprad Marián Galajda s tým, že mostný objekt by mal opäť začať slúžiť verejnosti v druhej polovici augusta. Rekonštrukciu mosta si vyžiadal jeho zlý technický stav. Kvôli bezpečnosti cestnej premávky a zníženiu zaťaženia bolo toto premostenie už v roku 2013 uzatvorené pre nákladnú dopravu. Po schválení investičnej akcie Mestského zastupiteľstva mesta Poprad začala v polovici mája jeho obnova.

Cestná premávka bola najprv čiastočne obmedzená, neskôr most úplne uzavreli, aby mohli urýchliť samotné práce.

Celková doba výstavby podľa zmluvy je 120 dní od odovzdania staveniska. Zhotoviteľom je spoločnosť SLOV-VIA, s.r.o., Poprad a cena diela predstavuje sumu viac ako 195 000 eur. Po rekonštrukcii sa nosnosť mosta zvýši na 40 ton, šírka komunikácie ostane zachovaná a zároveň tam plánujú postaviť aj lávku pre peších a cyklistov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM