Hokej

My sme tu doma! Poprad ostáva pod Tatrami neporazený a vyrovnáva sériu, FOTO

Vo štvrtom zápase semifinále Poprad dokázal zdolať Michalovce výsledkom 5:2. Kamzici vyrovnávajú sériu na 2:2 a presúvajú sa na michalovský ľad.

Ilustračný obrázok k článku My sme tu doma! Poprad ostáva pod Tatrami neporazený a vyrovnáva sériu, FOTO
11
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Hokejisti HK Poprad zdolali v utorkovom štvrtom zápase semifinále Kaufland play off Tipos extraligy na domácom ľade Duklu Ingema Michalovce 5:2 a vyrovnali stav série na 2:2. O svojom víťazstve rozhodli v tretej tretine, ktorú vyhrali 3:0. Piaty duel série je na programe vo štvrtok o 18.00 h v Michalovciach.

Prvá tretina

Na prvý gól sa čakalo do 8. minúty. Na konci rýchlej kombinácie bol fínsky útočník v službách Popradu Tavi, ktorý brankára Škorváneka prekonal z ostrého uhla. Postupne réžiu hry prebrali hostia z Michaloviec. K vyrovnaniu sa dopracovali po chybe popradskej obrany, pred Vošvrdu sa preštrikoval Erkinjuntti a blafákom poslal puk do siete – 1:1.

Druhá tretina

Druhá tretina sa odohrávala pod kontrolou „líšok“. Hostia sa často dostávali v útoku do prečíslení. Michalovce napokon do vedenia poslal v 36. minúte Regenda, ktorý profitoval z pohotovej dorážky.

Domáci dokázali rýchlo odpovedať, jeden z hráčov Michaloviec sa za vlastnou bránkou zrazil s hlavným rozhodcom Baluškom, Mešár poslal odrazený puk medzi kruhy na voľného Mashintera a ten vymietol pavučinu Škorvánekovej bránky – 2:2.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Tretia tretina

V záverečnej časti hry nenechali „kamzíci“ nič na náhodu. Do jednogólového vedenia šli hneď po 24 sekundách hry, keď Dalhuisenovu strelu šikovne tečoval Haščák. Hostia postupne otvárali svoju hru. Okienko v ich obrane využil Vandas, ale samostatný únik nepremenil.

Gólová poistka prišla až v 52. minúte z hokejky Vandasa, ktorý sa tentoraz zblízka nemýlil – 4:2.

O tri minúty neskôr neuspel pred Vošvrdom Korhonen. Do ďalšieho úniku sa dostal domáci útočník Matej Paločko, ale ani on si so Škorvánekom neporadil. V závere si hostia zahrali minútu presilovku 5 na 3, ktorú umocnili odvolaním brankára.

Napriek kanonáde na popradskú bránku sa kontaktného gólu nedočkali. Naopak gólom do prázdnej bránky spečatil víťazstvo Popradu Skokan, ktorého následne zozadu tvrdo atakoval hosťujúci Mašlonka. Na ľade sa strhla šarvátka, hlavnými aktérmi boli Haščák a Louis. Poprad tak po dvoch domácich výhrach vyrovnal semifinálovú sériu s Michalovcami.

Sumár

HK Poprad – HK Dukla Ingema Michalovce 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Góly: 8. Tavi (Dalhuisen, Zagrapan), 36. Mashinter (Mešár), 41. Haščák (Dalhuisen, Svitana), 52. Vandas (Handlovský), 60. Skokan – 16. Erkinjuntti (Korhonen), 36. Regenda (Hickmott, Lalancette).

Poprad: Vošvrda – Drgoň, Brejčák, Seigo, Dalhuisen, Ulrych, Hudec, Kramár – Svitana, Skokan, Haščák – Handlovský, Preisinger, Vandas – Livingston, Zagrapan, Tavi – Mešár, Matej Paločko, Mashinter – Jevoš

Michalovce: Škorvánek – Mihálik, Mudrák, Ťavoda, McCormack, Šedivý, Louis, Chalupa, Lačný – Hickmott, Lalancette, Regenda – Korhonen, Galamboš, Erkinjuntti – Bartánus, Lehtonen, Takáč – Mašlonka, Suja, Török

Hlasy trénerov

Peter Mikula, tréner Popradu: „Prvá tretina bola obojstranne vyrovnaná. Michalovce mali v druhej časti hry navrch. Po druhej tretine som hráčov upozornil, aby sa vrátili k hre z pondelka. Hostí sme tak dostali výrazne pod tlak a zaslúžene sme vyhrali. Až na malé výnimky sme hrali lepšie ako v Michalovciach. Myslím si, že doma treba vyhrávať.“

Tomasz Juhani Valtonen, tréner Michaloviec: „My sme boli lepší väčšinu zápasu, ale prehrali sme. Niekto si má na ľade robiť svoju prácu, ale nespraví si ju, alebo ju robí zle. Každý to má vo svojej moci. Uvidíme, ako séria dopadne.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si aj zábery z dnešného zápasu.

Správy z Popradu a okolia:

Poprad a Michalovce vo štvrtom zápase semifinále
11
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM