Pavol Krupka Šport

Na majstrovstvách SR v gymnastickom štvorboji stáli na stupňoch víťazov aj Popradčania

Šenkvice po roku opäť usporiadali Školské majstrovstvá SR v gymnastickom štvorboji. Popradskí žiacki športovci po víťazstvách na krajskom kole tejto súťaže reprezentovali Prešovský kraj vo všetkých štyroch kategóriách,vystúpili aj na stupne víťazov a dievčatá sa stali majsterkami Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Na majstrovstvách SR v gymnastickom štvorboji stáli na stupňoch víťazov aj Popradčania
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

O titul Školský majster Slovenska súťažili 5-členné družstvá dievčat v kategórii A (1.-3. ročník ZŠ ) a kategórii B (4. – 6. ročník ZŠ). Dievčatá v obidvoch kategóriách predviedli vynikajúce športové výkony, na ktorých bolo vidieť veľké vynaložené úsilie v príprave. Žiaľ, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu v tomto roku zrušilo kategóriu C (7.-9. ročník ZŠ), mnohým teda chýbali výkony najskúsenejších gymnastiek, ktoré boli každoročne ozdobou týchto majstrovstiev.

V druhý deň súťaží sa predstavili chlapci v kategóriách A a B a v celkovom počte 15 družstiev, pričom nebol zastúpený Banskobystrický kraj. Prešovský kraj, Popradský okres a mesto Poprad reprezentovali žiacke gymnastky a gymnasti zo ZŠ s MŠ na Dostojevského ulici. Účasť v Šenkviciach si postupne vybojovali na okresnej i krajskej úrovni.

Pozoruhodné je to, že chlapci sa na slovenské majstrovstvá do Šenkvíc prebojovali druhýkrát po sebe, a to v obidvoch kategóriách, pričom tomuto športu sa venujú len na školskej úrovni. Nie sú teda organizovanými a pravidelne trénujúcimi športovcami, ako je to v prípade ich dievčenských kolegýň, ktoré sú prevažne členkami Klubu športovej gymnastiky GY-TA Poprad.

Na záver všeobecná medailová bilancia, ktorá si, podľa nás, zaslúži potlesk: Jedno 1. miesto a jedno 2. miesto v súťaži družstiev, v individuálnych umiestneniach jedno 1. miesto a dve 3. miesta.

Podrobnosti o umiestneniach sa nachádzajú vo fotogalérii, ktorá je doplnená aj fotografiami z okresného kola.

Zdroj: Slovenská gymnastická federácia – sgf.sk

Na majstrovstvách SR v gymnastickom štvorboji stáli na stupňoch víťazov aj Popra
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM