Monika Vengrínová Rôzne

Najväčšie modelárske podujatie opäť v Poprade: Medzinárodná účasť a atraktívny program

Priaznivci modelárstva sa už teraz môžu tešiť na ďalší ročník Popradského Modelárskeho Dňa, ktorý sa tento rok uskutoční 8.júna 2013 opäť v popradskej Aréne. Štvrtý ročník sľubuje atraktívny program pre všetky vekové kategórie.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšie modelárske podujatie opäť v Poprade: Medzinárodná účasť a atraktívny program
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Najväčším ťahákom akcie tento krát bude najväčšie stretnutie RC modelov ťahačov s návesmi, aké sa doteraz na Slovensku konalo. Očakáva sa viac, ako štyridsať krásnych modelov, verných kópií svojich predlôh so všetkými funkciami.

„Cieľom tejto jednodňovej výstavy je propagácia modelárstva ako možnosti trávenia voľného času širokej verejnosti. Chceme dať modelárom všetkých kategórií príležitosť stretnúť sa a predviesť naživo deťom i dospelým svoje výnimočné modely,“ vysvetľuje Jozef Anďal, riaditeľ medzinárodnej výstavy, na ktorú prijali pozvanie nielen významní modelári zo Slovenska, ale aj z Českej republiky, Poľska a Ukrajiny.

Hlavným obsahom výstavy budú ukážky unikátnych rádiom ovládaných modelov áut, tankov, lietadiel, vrtuľníkov, lodí a ponoriek. Vystavené budú viaceré modelové železnice, pripravené tiež budú tvorivé modelárske dielne pre deti. Aktívne ukážky veľkých modelov, z ktorých mnohé sú svetové unikáty aké nie je možné vidieť každý deň, budú doplnené rôznymi pyrotechnickými efektmi. Prezentovať sa budú modelárske kluby i jednotlivci.

Predchádzajúceho ročníka sa zúčastnilo vyše 170 vystavujúcich modelárov a výstavu navštívilo skoro štyri tisíc návštevníkov, čím sa PMD stal najväčším spoločným stretnutím modelárov s verejnosťou na Slovensku.

Rámcové okruhy činností PMD 2013

RC modely áut elektro buggy/truggy/mon­ster: Bude sa jazdiť na tradičnom jednoduchom okruhu s prekážkami na skákanie.
RC modely áut a tankov veľkých mierok so spaľovacími motormi: Budú predvádzané s rôznymi efektmi na ploche pred Arénou Poprad.
RC modely áut elektro drift: Na špeciálnom koberci v hale, predvedú svoje umenie jazdci s driftovacími autami.
RC modely expedičných áut a crawlerov: Bude pripravený umelý terén pre predvádzanie týchto zaujímavých modelov.
RC modely ťahačov 1/14: V hale bude pripravená imitácia cesty pre predvádzanie veľkých modelov ťahačov s návesmi. Pripravuje sa najväčšie stretnutie RC truckerov v histórii Slovenska. Predbežne sa ráta s účasťou vyše 40 RC modelov ťahačov, čo pri priemernej dĺžke modelu 130 cm je kolóna dlhá 52 metrov!
RC modely tankov 1/16: Bude pripravený umelý terén pre predvádzané týchto modelov.
RC elektro vrtuľníky a malé lietadlá: Časť haly (20 × 12 metrov) bude vyhradená pre letové ukážky vrtuľníkov a malých lietadiel.
Modelová železnica: Jednotlivci a kluby predvedú svoje majstrovsky postavené modelové vláčikové krajinky.
RC lode a ponorky: Na hokejovej ploche bude pripravený bazén pre predvádzanie lodí a ponoriek.
Modelárska dielňa pre deti: Malí modelári si budú môcť skúsiť postaviť jednoduchý model a vziať si ho domov.
Modelársky RC simulátor: Návštevníci si budú môcť vyskúšať ovládanie RC modelu lietadla, vrtuľníka, alebo auta bez nebezpečenstva rozbitia skutočného modelu.

Najväčší modelárske podujatie opäť v Poprade: Medzinárodná účasť a atraktívny pr
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM