Monika Vengrínová Rôzne

Nápad, ktorý spôsobuje deťom radosť: Popradskí hokejisti roznášajú vrecia s hračkami! FOTO

V rámci akcie, z ktorej sa už na popradskom zimnom štadióne stala tradícia, sa tento rok vyzbieralo dvadsať vriec plyšových hračiek. Hokejoví fanúšikovia nimi zahádzali ľadovú plochu počas zápasu proti Košiciam a teraz ich hokejisti roznášajú tým, ktorým sú určené.

Ilustračný obrázok k článku Nápad, ktorý spôsobuje deťom radosť: Popradskí hokejisti roznášajú vrecia s hračkami! FOTO
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Stovky plyšových hračiek skončili na ľadovej ploche po prvej tretine zápasu Poprad – Košice, ktorý sa u nás hral 14. decembra. Tie sa už po tretí raz rozdelili do vriec, ktorými popradskí hokejisti robia radosť detičkám v nemocniciach, školách, či detských domovoch.

Prvé tri vrecia skončili na detskom oddelení popradskej nemocnice, kam ich malým pacientom prišli odovzdať hokejisti Radoslav Suchý, Jaroslav Kasík a Arne Kroták. „Každý rok to robíme s radosťou. A tak, ako s radosťou hádzali fanúšikovia tie hračky na zápase s Košicami, tak určite potešia aj tých, ktorí ich dostanú. A o to ide,“ povedal v nemocnici Kroták.

Z tejto krásnej iniciatívy však nemajú radosť len tí najmenší, ale pri srdiečku hreje každého. „Tešíme sa z toho. Je to už po tretí raz a deti si medzi hračkami vždy nájdu niečo, čo im prirastie k srdcu,“ uviedla hovorkyňa popradskej nemocnice Sylvia Galajda s tým, že okrem hokejistov sem chodia robiť krajšie Vianoce aj iní, ktorí prinášajú napr. niečo zo svojich zásob.

Okrem detí v nemocnici v Poprade sa adresátom plyšových hračiek stali aj detičky na Základnej škole vo Veľkej Lomnici, kam ich včera v rovnakom čase odniesli ďalší traja hokejisti, a to Daniel Brejčák, Ľubomír Malina a Ľubomír Dinda. Okrem toho plyšáky dostanú aj najmenší v Novej Lesnej, v Materskej škole v Hôrke a v nemocnici v Kežmarku. Zvyšok poputuje do detských domovov v Kráľovej Lehote a v Spišskom Štiavniku.

Hokejisti odovzdali deťom v nemocnici plyšové hračky
21
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM