Martin Károly Krimi

Nehoda s e-kolobežkou: Na Moyzesovej si to odnieslo dievča

Len pred vyše týždňom v Poprade pribudli zdieľané e-kolobežky. Policajti už riešia prvú nehodu.

Ilustračný obrázok k článku Nehoda s e-kolobežkou: Na Moyzesovej si to odnieslo dievča
Zdroj: Polícia SR - Prešovský kraj

Ponuku osobnej dopravy v Poprade rozšírili elektrické zdieľané kolobežky. No v krátkom čase od spustenia ich prevádzky došlo v Poprade k dopravnej nehode, pri ktorej bolo vodičom zdieľanej kolobežky zrazené dievča.

K dopravnej nehode došlo v utorok podvečer na chodníku Moyzesovej ulice. Vodič so spolujazdcom stojacim za ním, viedol elektrokolobežku po chodníku.

Chcel prejsť medzi chodcami kráčajúcimi tým istým smerom. Dievčatko kráčajúce pri pravom okraji chodníka urobilo úkrok vľavo v smere chôdze a došlo k nárazu kolobežky s chodkyňou. Dievča spadlo na chodník, následkom nárazu utrpelo ľahké zranenie. Dopravná nehoda je aktuálne v štádiu objasňovania,“ informujú policajti na sociálnej sieti.

Policajti preto spísali dôležité pravidlá pri používaní tohto dopravného prostriedku.

  • Pre jazdu na kolobežke využívajte prioritne cyklotrasy a pravé krajnice ciest. Na chodníku je jazda elektrickou kolobežkou povolená, ale len rýchlosťou chôdze a na jeho pravej strane. Jazdec musí kolobežku riadiť oboma rukami, byť na kolobežke sám, neťahať iné zariadenie a v prípade niekoľkých jazdcov isť na kolobežkách jednotlivo za sebou.
  • Apelujeme na vodičov kolobežiek s pomocným motorčekom, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky a boli ohľaduplní najmä vo vzťahu k chodcom, ale aj ostatným účastníkom cestnej premávky.

Viac o e-kolobežkách:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM