Kultúra

Novinky, ktoré pristáli na plátnach kín: Pikachu v úlohe detektíva i zábava pri komédii

Tento týždeň spestrili program slovenských kín tri filmové novinky. V ponuke je francúzska konverzačná dráma o štrajku robotníkov z automobilky, ktorú chcú majitelia koncernu zatvoriť.

Ilustračný obrázok k článku Novinky, ktoré pristáli na plátnach kín: Pikachu v úlohe detektíva i zábava pri komédii
Zdroj: pixabay

Ďalší francúzsky film zavedie divákov na sever Senegalu, dobrodružná rodinná komédia rozpráva príbeh chlapca z dediny, ktorý je ochotný urobiť všetko pre to, aby sa mohol stretnúť so svojím hrdinom, slávnym hercom. Malých divákov a popkultúrnych nadšencov poteší historicky prvý hraný film o pokémonoch.

Od 9. mája je v kinách francúzska dráma Do boja, pod ktorú sa podpísal režisér a scenárista Stéphane Brizé. Pred dvoma rokmi automobilová spoločnosť Perrin Industries podpísala dohodu so svojimi 1100 zamestnancami – tí pristúpili na citeľné platové obmedzenia výmenou za istotu pracovného miesta na obdobie nasledujúcich piatich rokov. Navzdory rekordnému zisku továrne a daným sľubom sa vedenie podniku náhle rozhodlo výrobu ukončiť. Zamestnanci, v čele s hovorcom Laurentem Amédéom, však toto rozhodnutie odmietajú prijať a sú pripravení urobiť všetko, čo je v ich silách, aby si prácu zachránili. Rétorickú drámu s charizmatickým Vincentom Lindonom v hlavnej úlohe uviedli v súťaži festivalu Cannes 2018.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Dobrodružnú rodinnú komédiu Yao nakrútil režisér Philippe Godeau a do postavy slávneho herca, ktorý navštívi Senegal, obsadil populárneho Omara Syho, presláveného úlohou v snímke Nedotknuteľní. Yao je 13-ročný chlapec žijúci v dedine na severe Senegalu. Je ochotný urobiť všetko pre to, aby sa mohol stretnúť so svojím hrdinom, ktorým je Seydou Tall, slávny francúzsky herec. Ten je pozvaný do Dakaru, aby tam predstavil svoju novú knihu, a po prvý raz navštívi krajinu, z ktorej pochádza. Aby si mladý Yao splnil svoj sen, naplánuje si útek a sám prekoná 387 kilometrov, ktoré ho delia od hlavného mesta. Herec je dojatý odhodlanosťou dieťaťa a rozhodne sa utiecť pred povinnosťami a odprevadiť chlapca naspäť domov. Na prašných a neistých senegalských cestách však Seydou pochopí, že sa približuje nielen k chlapcovej dedine, ale aj k svojim koreňom.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Pokémon Detektív Pikachu (režisér Rob Letterman) je prvý hraný film o pokémonskom dobrodružstve. Snímka je založená na obľúbenej značke Pokémon, ktorá tvorí jeden z najpopulárnejších popkultúrnych fenoménov naprieč generáciami i médiami. Okrem množstva pokémonov s unikátnymi schopnosťami sa na plátne objaví Justice Smith (Jurský svet: Zánik ríše) ako mladík Tim, Kathryn Newtonová (Tri bilbordy kúsok za Ebbingom) ako začínajúca reportérka Lucy, Suki Waterhousová (Mladí zabijaci), Omar Chaparro (Ako sa stať zlatokopom), Chris Geere (Po zániku Zeme), ale aj speváčka Rita Oraová (trilógia Päťdesiat odtieňov), Ken Watanabe (Posledný samuraj, Batman začína, Godzilla), alebo herecký matador Bill Nighy (Láska nebeská) v úlohe benevolentného miliardára a zakladateľa futuristického mesta Rhyme City, kde sa príbeh odohráva.

Pikachu v pôvodnom znení rozpráva hlasom Ryana Reynoldsa (Deadpool), v slovenčine ho nadaboval Dušan Cinkota. Okrem neho budú môcť diváci, ktorí si vyberú dabovanú verziu, počuť aj Lukáša Frlajsa, Zuzana Porubjakovú, speváčku Tinu, rapera Separa a ďalších. O réžiu slovenského dabingu sa postaral Ján Strapec alias raper Strapo.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM