Peter Handzuš Iné športy Šport Správy

O necelý mesiac to vypukne. V Poprade už prijímajú príhlášky na Rallye Tatry

Štyridsiaty šiesty ročník Rallye Tatry sa uskutoční v termíne od 3. do 5. mája 2019 s tradičným centrom v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku O necelý mesiac to vypukne. V Poprade už prijímajú príhlášky na Rallye Tatry
Foto: Peter Handzuš

Koncom marca bol na webovej stránke www.sams-asn.sk spustený systém elektronického prihlasovania pre súťažiacich a usporiadatelia z AOS klub Poprad už evidujú prvé prihlásené posádky.

Premiérovo je Rallye Tatry zaradená pod hlavičkou Medzinárodnej automobilovej federácie FIA do seriálu Zóny Strednej Európy historických automobilov v rally 2019 (CEZ HA). Takisto pôjde o druhé kolo Majstrovstiev Slovenska v rally (MSR) a Majstrovstvá Slovenska historických automobilov (MSR-RHA). Okrem už spomínaných zaradení je bližiaci sa ročník súčasťou týchto seriálov: Slovenský rally pohár (SRP), Rally Legend (RL), Rallyškola (RŠ) a po Valašskej rally na podtatranských cestách vyvrcholí Tatransko-Valašský pohár (TVP). Premiérovo sa uskutoční aj Rallye Tatry Legend (RTL-RHP), ide o jazdu pravidelnosti historických automobilov. Práve do tejto klasifikácie prišla v závere marca prvá prihláška od posádky v zložení Kristián Jacko-Ján Krišanda na vozidle Volkswagen Golf GTI 16V.

Foto: Peter Handzuš

Do slovenského šampionátu sa ako prvá prihlásila posádka popradského tímu STING Motorsport Richard Čech – Róbert Čech na aute Ford Fiesta R5. Syn a otec Čechovci budú bojovať o body v triede 2. S predstihom dorazila aj prihláška ambasádorov tatranskej rally, špičkovej českej dvojice Ondřej Bisaha – Petr Těšinský s vozidlom Ford Fiesta R5 slovenského tímu KM Polčin Rally. Tridsaťšesť ročný Bisaha v tejto sezóne obsahuje titul v prestížnom seriáli Central Rally Trophy (ERT) a vlastní národnú prioritu ASN.

Do triedy 3 sa už prihlásila česká dvojica tímu Rentor Racing v zložení Marek Vlček – Tomáš Plachý (Mitsubishi Lancer EVO IX) a tiež domáce popradské duo Tibor Kovacs – Peter Dovalovský na šiestej evolúcii Lanceru z tímu STING Motorsport. Pod Tatrami začne aj Slovenský rally pohár. Prvou prihlásenou posádkou sú Popradčania, bratia Jozef a Michal Vallušovci s vozidlom Renault Clio RS Ragnotti. Pripomíname, že uzávierka prihlášok pre aktuálny ročník Rallye Tatry je stanovená na Veľkonočnú nedeľu 21. apríla úderom polnoci, pričom s redukovaným vkladom už vo štvrtok 18. apríla. Dodajme, že Rallye Tatry 2019 prebehne v novom modeli sobota-nedeľa. Trať meria celkom 448 km a obsahuje 12 rýchlostných skúšok na piatich úsekoch v celkovej dĺžke 139 kilometrov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM