Monika Vengrínová Šport

Olympijský výbor udeľoval ocenenia: Ktorým známym Tatrancom sa dostalo pocty?

Množstvo športovcov, športových činovníkov a trénerov ocenil Slovenský olympijský výbor (SOV) na svojom valnom zhromaždení v Bratislave. Plaketu za výrazné prispievanie k rozvoju olympionizmu a športu získal aj primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš. Do Tatier putovali aj ďalšie dve ocenenia.

Ilustračný obrázok k článku Olympijský výbor udeľoval ocenenia: Ktorým známym Tatrancom sa dostalo pocty?
Zdroj: Dnes24.sk

„Šport je vo Vysokých Tatrách dôležitou súčasťou života, hoci podmienky dnes nie sú najjednoduchšie. Ako samospráva sa snažíme v rámci možností pomáhať, či už organizovaním športových podujatí, podporou telovýchovných jednôt a športových klubov pôsobiacich na území mesta, ale aj finančným prispením na podujatia, ktoré sa u nás konajú počas celého roka,“ vyjadril sa k oceneniu prvý muž tatranskej samosprávy, s ktorým si spoluprácu pochvaľuje aj Olympijský klub Vysoké Tatry.

Do Vysokých Tatier putovali i ďalšie dve ocenenia. Strieborný odznak SOV sa ušiel Pavlovi Mlynárovi, bývalému poprednému bežcovi na lyžiach, ktorý je aj po trénerskom pôsobení už viac než tridsať rokov činný ako športový funkcionár. V Stredisku štátnej športovej reprezentácie MV SR sa významne pričinil o rozvoj zimných športov. Bronzový odznak získal aj nedávny jubilant Stanislav Baluch, bývalý československý reprezentant v behu na lyžiach, majster ČSSR v lyžiarskom maratóne v roku 1961. Dlhé roky sa venoval trénerskej práci v Stredisku vrcholového športu FMV ČH Štrbské Pleso.

Foto: Jakub Súkup / SOV

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM