Monika Gécziová Rôzne

Oslávte so svojimi ratolesťami ich sviatok: Veľký prehľad akcií ku Dňu detí v Poprade a okolí

Deň, ktorý patrí deťom. Nezabudnime na ne a oslávme spolu s nimi ich sviatok. Ak ešte stále premýšľate, kam ich zobrať, prinášame prehľad akcií venovaných Dňu detí v Poprade i v okolí.

Ilustračný obrázok k článku Oslávte so svojimi ratolesťami ich sviatok: Veľký prehľad akcií ku Dňu detí v Poprade a okolí
Foto: Rastislav Búgel

MDD pre škôlkarov

30. mája od 10:00 – areál Kúpeľov, Nový Smokovec
Predstavenie „Ako Tom pribral“, kde si detičky zašportujú, zaspievajú a naučia sa zdravej výžive. Účinkuje dvojica zabávačov: TOM a ELO. Vstup voľný.

MDD pre školákov

31. mája od 9:00 – areál ZŠ s MŠ, Dolný Smokovec
Beh olympijského dňa pre všetkých zúčastnených a program tanečnej skupiny N Dance Company. Vstup voľný.

Deň detí v Tatranskej galérii

31. mája od 9:00 do 16:00 – Tatranská galéria, Poprad
Tvorivý deň plný zábavy, farieb a pohybu. Tešiť sa môžete na výstavu ´Terakotová armáda´, tvorivé disciplíny ako mega koláž galérie, my sme smelí vojaci, kreslenie kriedami a tiež pohybované hry – Twister, TG pexeso, TG puzzle, TG Človečko, hádzanie loptičkami do plechoviek, preťahovanie lanom, skákanie vo vreci… Deti sa tiež môžu zapojiť do súťaže Selfie v TG, kde si priamo v interiéri alebo exteriéri urobia selfie a môžu vyhrať. Vstupné: 1 euro alebo kultúrny poukaz.

Deň detí vo Vendo parku

31. mája od 13:00 do 18:00 – Vendo park, Stará Ľubovňa
Pre detičky je pripravený skákací hrad, maľovanie na tvár, výroba placiek, fotokútik, cukrová vata pre všetkých, darčeky a súťaže o ceny.

MDD v Kine Tatran – Esá z pralesa

31. mája o 17:00 – Kino Tatran, Poprad
Premietanie animovanej rozprávky Esá z pralesa, pretože keď je džungľa v ohrození … treba zavolať tých najlepších z pralesa. Vstupné: 1 euro.

MDD s Ozbrojenými silami SR

1. júna od 8:30 – letisko, Spišská Nová Ves
Pripravené budú prelety vrtuľníkov, stíhačiek, zoskoky výsadkárov, ukážky boja a zásahu Vojenskej polície či demonštrácia nasadenia Skupiny špeciálnych operácií vzdušnou cestou z vrtuľníka metódou FRIES. Vojenské ukážky bude striedať umelecký program, v ktorom vystúpi vojenská hudba či miestne základné umelecké školy a deti z materských škôl. Nadšenci lietania sa môžu tešiť na vrtuľníky UH-60 Black Hawk, dámy potešia showprogramy čestnej stráže, pre priateľov zvierat to budú ukážky kynologického výcviku. Najväčším lákadlom budú dynamické ukážky bojovej pripravenosti či zadržania pácha­teľa, tanky, lietadlá a množstvo ďalšej vojenskej techniky, ktorú bude obsluhovať takmer 500 príslušníkov OS SR. Chýbať nebudú ani rôzne atrakcie a súťaže, dobré jedlo a koncert skupiny Hrdza.

Tatranský deň detí

1. júna od 10:00 – Štrbské Pleso
Zažite so svojimi deťúrencami športový víkend v Tatrách, ktorý začne už v piatok podvečer detským behom „Nočníček“. „Športový víkend sa začne už v piatok 31. mája podvečer detským behom „Nočníček“. V sobotu sa bude pokračovať v športovom areáli, kde si malí aj veľkí návštevníci prídu na svoje. Celý deň bude plný športových a zábavných aktivít. Chýbať nebudú detské behy, preteky na bicykloch, maľovanie na tvár, futbal, badminton, basketbal, pumptracková dráha, florbalové ihrisko, atletika, golfový trenažér i autogramiáda športovcov. Súčasťou podujatia je v sobotu večer 7. ročník nočného behu  RAJEC HIGH TATRAS NIGHT RUN.

Medzinárodný deň detí s Hasičmi

1. júna od 10:00 do 15:00 – OC Forum, Poprad
Deti sa môžu tešiť na stacionárne ukážky a prehliadku hasičskej techniky. Prebytočnú energiu vyskáčeme na prekážkovej dráhe alebo v iných súťažiach pre deti. O tom, akú techniku používali hasiči na záchranu životov v minulosti sa dozvieme viac zo sprievodnej výstavy hasičstva. Chýbať nebude ani obľúbený fotokútik. Sprievodným podujatím bude aj burza hračiek a dospelí s veľkým srdcom môžu v nákupnom centre zakúpiť novú hračku. Všetky budú venované popradskému detskému domovu.

Deň detí v ZOO

1. júna od 10:00 – ZOO, Spišská Nová Ves
Užite si s deťmi deň v ZOO plný súťaží a veselej atmosféry. Tešiť sa môžete aj na vystúpenie Dorotky z Fidorkova.

Športuje celá rodina

1. júna od 10:00 do 16:00 – Sobotské námestie, Spišská Sobota
Športové podujatie spojené s oslavou Dňa detí a varením kotlíkového guľáša. Príde aj kúzelník Wolf.

Deň detí so Zajom

1. jún 10:00 – 16:00 – Bachledova dolina, Ždiar
Môžete sa tešiť na súťaženie o maškrty, žrebovanie o hodnotné ceny, detskú lanovú dráhu (Zip Line), ukážky záchranárskej výbavy a techniky, spoznávanie prírody s PIENAPom, ukážky prvej pomoci, prezentácia stanov a vybavenia, prezentácia maskotov Emila a Gorgyho, maľovanie na tvár a iné.

MDD na Spišskom hrade

1. júna od 11:00 do 16:00 – Spišský hrad, Spišské Podhradie
Deti prídu potešiť choduliari, páni Spiša, tešiť sa môžu na klauniádu, rozprávku Princezná na hrášku, maľovanie na tvár i maľovanie s bublinami a tiež na rozprávkový hrniec.

Lego víkend

1. – 2. júna od 15:00 – OC Madaras, Spišská Nová Ves
V rámci MDD sa vaše deti napríklad môžu vyhrať aj s legom.

Mesto Poprad deťom

1. – 3. júna – Nám. sv. Egídia, Poprad (v prípade nepriaznivého počasie v Aréne Poprad)
Zmes zábavných aktivít, atrakcií a obľúbených rozprávok z Divotvornej scény, ale aj tanca v podaní detských folklórnych súborov nielen zo Slovenska,  koncert známeho speváka Tomáša Bezdedu so skupinou a chýbať nebudú ani stánky plné sladkostí, atrakcie a súťaže pre najmenších.

Deň detí s Laci Strikeom

1. júna o 14:00 – javisko pri radnici, Kežmarok (v prípade nepriaznivého počasia v Mestskej športovej hale)
Vystúpenie Laci Strika a Street dance akademy – 30 rokov tanca a TS Brilant Kežmarok. Pokus o vytvorenie slovenského rekordu v počte tancujúcich detí v bielych tričkách na námestí.

MDD v Kine Tatran – Piadinôžka

1. júna o 16:30 – Kino Tatran, Poprad
Premietanie animovanej rozprávky Pia­dinôžka, v ktorej mladý šikovný Yeti nájde niečo o čom si myslel, že neexistuje, človeka – piadinôžku. Vstupné: 2 eurá.

Rozprávkovo v Nestville parku

1. júna od 10:00 – 2. júna – Nestville park, Hniezdne 
Herci z Divadla RAMAGU sa predstavia v známej rozprávke Kráľove nové šaty. Ako sprievodný program sú pripravené zábavné aktivity, návšteva Nestville Chocolate s malým prekvapením a takisto sa na vás tešia maskoti Nestvillko a Fruxík.

Otvorenie ihriska Žihadielka a Deň detí s včielkou Majou

2. júna od 10:00 – Štefánikova (vnútroblok pri kolkárni), Svit
Otvorenie Žihadielka s včielkou Majou, ktoré bude sprevádzať zaujímavý program. Deťúrence sa tak môžu tešiť na Trpaslíkov z RTVS a ich autogramiádu, divadielko „Ako udržať poriadok v lese“ a „Život čistotného mravčeka“, šou s včielkou Majou a tombolou. Starší ocenia eko prednášku s Jakubom Vríčanom „Matka Zem – svet našich detí“. Okrem toho nebudú chýbať súťaže, tvorivé dielničky s eko tematikou, cukrová vata a mnoho ďalších aktivít.

Cirkusový deň detí v parku

2. júna o 13:00 – Severný park, Levoča
Deti sa môžu tešiť na bublinkovú a balónovú šou v podaní Show de Tom, vystúpenie Cirkusu obrov, Usmievanku, deti z CVČ, kolotoče, nafukovacie atrakcie, skautské mestečko, maľovanie na tvár a občerstvenie.

Deň detí v Kine Tatran – Bleskový Manu

2. júna o 16:30 – Kino Tatran, Poprad
Premietanie animovanej rozprávky Bleskový Manu, pri ktorom stačí len mávnuť krídlami a nechať sa niesť. Vstupné: 5 eur – dospelý, 4 eurá – zľavnené.

Mesto plné detí

7. júna od 9:00 – Radničné námestie, Spišská Nová Ves
Tešiť sa môžete na množstvo tvorivých dielní, súťaží, hudobných, tanečných i divadelných vystúpení, interaktívnych sprievodných programov. Zaujímavá bude i astro show v prenosnom planetáriu. Chýbať nebude chillout zóna Klubu mladých a prezentácia stredných škôl. Pripravená je aj tanečná súťaž, bábkové divadlá, hudba a tanec v podaní žiakov ZUŠ SNV, škola tanca s BDSKrew, či program detí z CVČ Adam. Najmenších poteší pásmo večerníčkov „Naše Babulkovo“ a tých väčších tanečné spracovanie muzikálu The Greatest Showman v podaní členov LaDanza SNV, divadelný svet „Naša trieda“ a koncert skupiny Smola a Hrušky. V rámci sprievodného programu zaujme interaktívne putovanie z rozprávky do rozprávky v parku i animácie ako maľovanie na tvár, farbenie vlasov, bublifukovanie či maskot Mickey.

Deň detí v Stredovekom tábore

9. jún 14:30 – 16:00 – stredoveký vojenský tábor, Stará Ľubovňa
Popoludnie plné divadla, pesničiek a zábavy. V programe vystúpi Hoki-Poki s divadielkom Cesta za dúhou a divadlo Cililing s predstavením Pinokio. Deti čaká maľovanie na tvár, cukrová vata, trampolína, skákací hrad, jazda na koni, streľba z luku a kuše a tiež detský lanový park. Deti do 12 rokov vstup zdarma.

foto: ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM